60 prosent av deltakerne på Arbeidsmiljøkongressen 2016 var kvinner og 40 prosent menn. 45 prosent er verneombud og 20 prosent representerer ledelse/HR. (Foto: Jan Tveita)

Nyttig møteplass for arbeidslivet

Arbeidsmiljøkongressen i Bergen gikk av stabelen i midten av oktober. Kongressen samlet rundt 640 deltakere, og nærmest samtlige gir tilbakemeldinger om at de har hatt stort utbytte av arrangementet.

Publisert
Kjetil A. Vedøy

– De fleste tilbakemeldingene vi fikk underveis på kongressen, var også overstrømmende og positive, opplyser direktør Kjetil A. Vedøy i Arbeidsmiljøsenteret.

– I tillegg til å gi faglig påfyll ser vi at kongressen blir stadig viktigere som møteplass mellom partene i arbeidslivet. Det blir stadig færre slike møteplasser der felles interesser kommer på dagsorden. Skal vi ta vare på trepartssamarbeidet fremover, så blir denne kongressen viktigere og viktigere for å få fram samarbeid og synliggjøre hva vi er enige om i norsk arbeidsliv, mener Vedøy.

Svenske økonomer og franske rakettforskere

De best likte foredragsholderne i år var den svenske økonomen Jonas Ridderstråle og den franske rakettforskeren Julien S. Bourelle. Disse holdt foredrag på henholdsvis svensk og engelsk.

– Foredrag på andre språk er en ny erfaring på Arbeidsmiljøkongressen, men dette viser at publikum setter pris på å høre foredrag også på andre språk, sier Vedøy.

Planlegger for fremtiden

Arrangørene er allerede i gang med å planlegge Arbeidsmiljøkongressen for 2018. Ett av forslagene fra årets kongress er at den bør kuttes ned fra tre til to dager.

– I en verden som blir stadig travlere, er det vanskeligere nå enn før å arrangere kongress over tre dager, mener Vedøy.

Et annet tema som har kommet opp, er om kongressen bør flyttes rundt i Norge, slik at den ikke bare finner sted i Bergen.

– Her er det sterke følelser, spesielt blant dem som er glad i Bergen, så en slik avgjørelse vil ikke bli tatt lett på, sier Vedøy.

Han opplyser videre at arrangørene blir glade for å motta ideer fra publikum om tema og foredragsholdere: – Vi vil oppfordre alle som har en mening om tid og sted neste gang til å komme med sine innspill.

Powered by Labrador CMS