Vendbar balaklava fra Devold vant internasjonal pris.

Vant internasjonal innovasjonspris

En ny og vendbar balaklava fra Devold of Norway ble denne uka kåret til beste hodeplagg for utendørsaktivitet.

Cathrine Stange er administrerende direktør i Devold.

Den internasjonale juryen under ISPO Awards består av journalister og forhandlere som har testet de innmeldte produktene i røffe værforhold. På bakgrunn av testingen ble Tuvegga Sport Air Balaclava utnevnt til vinner i kategorien Outdoor Apparel, opplyser Devold of Norway i en pressemelding.

– Muligheten til å justere plagget etter værforhold er det som gjør Devold Sport Air Balaclava til en vinner, opplyser juryen i sin begrunnelse.

Innovativ ull

Balaklavaen er en nyhet i Devolds Tuvegga Sport Air-kolleksjon, én av bedriftens mange varianter av ullundertøy. Brukerne av kolleksjonen kan enkelt vende balaklavaen, som muliggjør justering av varme etter behov - uten å bytte plagg. Balaklavaen er strikket på en måte som gjør at plaggene kan brukes på begge sider og gir ulikt isolasjonsnivå avhengig av hvilken side man har inn mot kroppen.

– Det er fantastisk motiverende at vi nok en gang belønnes med en pris for et av våre innovasjonsprodukter, og en bekreftelse på at det lønner seg å dyrke en lidenskap. Vår lidenskap er ull, og vi tror at naturlige materialer er veien å gå i fremtiden, sier administrerende direktør i Devold, Cathrine Stange, og legger til:

– Tuvegga-kolleksjonen er ikke bare unike produkter med hensyn til ulikt isolasjonsnivå, den er også et bidrag til målet om redusert forbruk. Plagget er nemlig konstruert med to ulike design, som svarer til behovet for variasjon, sier Stange.

To-i-én-funksjonen gjør plaggene fordelaktige på lengre turer med varierende temperaturer og behov for lav vekt. Avhengig av om ribbene er vendt mot kroppen (økt isolasjon) eller er på utsiden (mindre isolasjon), kan du tilpasse balaklavaen - og resten av kolleksjonen - til graden av varme du trenger.

Beholder arv og skaper innovasjon

Devold produserer ullplagg for alle typer utendørsaktiviteter. Det som begynte med klassiske strikkegensere, blåtrøyer og rødluer, er i dag blitt til innovative ytterklær, og en stor variasjon teknisk ulltøy tilpasset temperatur, værforhold og aktivitetsnivå.

Stadig flere ser fordelene ved å bruke ull og samtidig eie færre klær. Utslipp og forsøpling fra plastproduksjon får stadig større oppmerksomhet både i mediene og hos bevisste sluttbrukere. Til sammenlikning er den naturlige, nedbrytbare ulla varsom mot miljøet. Den slipper ikke fra seg mikroplast i naturen som sine syntetiske motparter, ei heller trenger den å vaskes like ofte.

(Pressemelding fra Devold)

Powered by Labrador CMS