Nå kan både arbeidstakere og utstyret de bruker bli sjekket hos redskapsleverandøren Husqvarna. De tilbyr en helsesjekk av menn og redskapene som brukes i hverdagen deres. November har fokus på menns helse. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)
Nå kan både arbeidstakere og utstyret de bruker bli sjekket hos redskapsleverandøren Husqvarna. De tilbyr en helsesjekk av menn og redskapene som brukes i hverdagen deres. November har fokus på menns helse. (Illustrasjonsfoto: Colourbox)

Gratis helsesjekk for deg og utstyret ditt

Menn sjekker egen helse mye sjeldnere enn kvinner. Det gjør utstyrsprodusenten Husqvarna noe med, og tilbyr servicesjekk av både kropp og redskaper.

Publisert Sist oppdatert

Menn er ikke så flinke til å oppsøke lege når kroppen føles litt annerledes og man kjenner enkle symptomer. Dette til tross for at en tidlig helsesjekk kan virke forbyggende i mange tilfeller.

Den svenske skog- og hageredskapsprodusenten Husqvarna ønsker å endre dette, og tilbyr gratis helsesjekk for både arbeidstakere og deres utstyr. Alt du trenger å gjøre er å booke en ønsket tid på Facebook-siden til deres forhandler Skogsedskaper i Strømsveien i Oslo. Sjekken foregår onsdag 13. november mellom kl 11 og 15.

– I Norge oppsøker omtrent 30 prosent færre menn enn kvinner fastlege eller legevakt i løpet av et år, viser tall fra SSB. Vi håper at denne uvanlige kombinasjonen bidrar til økt bevissthet i målgruppen. Forskning viser at det går markant verre med menn enn kvinner når sykdom rammer. Samtidig dør menn to til fem ganger så hyppig av hjerte-, kreft- og diabetessykdom, forteller Svend Aage Madsen, leder i dansk Forum for Menns Helse, i en pressemelding.

- Menn har generelt mange unnskyldninger for å ikke gå til legen når noe føles feil eller annerledes. Det samme gjelder vedlikehold av elektrisk hageverktøy. Slik som kroppen, lever maskinene et hardt liv og bør sjekkes jevnlig, sier Linda Neal, nordeuropeisk markedssjef for skog- og hageredskapsprodusenten Husqvarna.

Den doble sjekken gjelder alle håndholdte produkter som selges hos Skogsredskaper. En enkel servicesjekk foretas. Ingen reparasjoner blir gjort.

Helsekontrollen innebærer måling av kolesterol, blodsukker og blodtrykk, og kan ikke regnes som en erstatning for kompetent faglig rådgivning eller behandling av en utdannet lege. Den kan heller ikke brukes som grunnlag for å stille diagnoser eller definere behandling.

Det utføres 50 helsekontroller og 50 servicesjekker under arrangementet.

(Pressemelding fra Husqvarna Norge)