Sykkelen er viktigere enn noensinne.
Sykkelen er viktigere enn noensinne.

Sykle til jobben-aksjonen er i gang

Norges største aktivitetskampanje, Sykle til jobben-aksjonen, begynte denne uka. Kampanjen oppfordrer til en aktiv hverdag og en aktiv reisevei.

Publisert

– Dette budskapet er viktigere enn noensinne, sier prosjektleder for aksjonen, Heidi Gromstad.

Den offentlige kommunikasjonen har redusert sin kapasitet til halvparten av det normale. De gjenværende plassene på trikker og tog bør være forbeholdt de som trenger dem.

– Det betyr at vi som kan bruke beina, skateboarde, sparkesykle eller sykle, bør gjøre det. forteller Gromstad.

Frisk luft gjør godt

Hjemmekontor fjerner reiseveien til jobb, som for mange er knyttet til trening og aktivitetsglede.

– Frisk luft om morgenen gjør godt. Hvis man har hjemmekontor eller er permittert, oppfordrer vi til å bruke sykkel på andre transportetapper som å hente i barnehagen, kjøpe mat eller hente på posten, sier Gromstad.

Mindre hverdagsaktivitet

Svært mange får kuttet sin hverdagsaktivitet. Redusert aktivitet er forbundet med dårligere helse. Dermed kan det å delta på Sykle til jobben-aksjonen være et godt bidrag, og en ekstra motivasjon for å få opp aktivitetsnivået. Sykle til jobben-aksjonen er en konkurranse som gir deg det ekstra dyttet til å utvikle de gode vanene for aktivitet.

Uformelt og sosialt

Sykle til jobben er en uformell, sosial konkurranse, der all aktivitet teller og gir poeng. Til tross for navnet er det ikke bare sykling som gjelder. Klatring, yoga, frisbee og gåturer er aktiviteter som kan registreres på Sykletiljobben.no.

– Aksjonen gir en mulighet for å være samlet, uten å være sammen

– Norges største aktivitetskampanje samler tusenvis, og er en fin måte å være samlet på, uten å være sammen fysisk. Kampanjen er tilpasset alle, uansett arbeidssituasjon. Et trygt og motiverende treningsfellesskap, avslutter Gromstad.

Påmelding skjer på sykletiljobben.no