Linda Røysland i aktivitet på meieriet i Setesdal. (Foto: TINE)
Linda Røysland i aktivitet på meieriet i Setesdal. (Foto: TINE)

Laveste sykefravær i manns minne

Med et sykefravær på under én prosent i flere år, er det få virksomheter som kan måle seg med denne bedriften. De ti ansatte er så å si aldri borte fra jobb.

Publisert

I 2015 kunne de ansatte ved Tine Meieriet i Setesdal skilte med et sykefravær på bare 0,17 prosent, melder NRK. Til sammenlikning lå det generelle sykefraværet i Norge på 7,1 prosent i 2014, ifølge tall NRK har innhentet hos NHO.

Meieriet i Setesdal (Foto: TINE)
Meieriet i Setesdal (Foto: TINE)

14 år siden forrige skade

På veggen i meieriet henger et telleapparat som opplyser med rød skrift om antall dager som har gått siden siste skade. Tavlen viser 5100 dager – eller 14 år. Det mener meierisjef Tor Kåre Helland er noe av grunnen til at sykefraværet er så lavt. I tillegg til et godt arbeidsmiljø:

– Folk passer på og hjelper hverandre, alle blir sett. Vi er veldig avhengig av at alle er på jobb hele tiden for at vi skal få gjennom produksjonen, sier meierisjefen til NRK.

Ansatte Arnt Tore Gautestad har en noe annen forklaring på det lave sykefraværet.

– Det er en stor andel honndøler her, det kan jo være det. Vi er jo et hardbarket folk, sier han om sambygdingene fra Hornnes.

– Finnes ikke maken

Direktør i NHO Agder, Siri Mathisen, er imponert over tallene.

– Maken til historie kjenner vi faktisk ikke til. Et så lavt skadenivå, og ikke minst et så utrolig lavt sykefravær over en så lang tidsperiode finnes ikke, sier hun til NRK.

Ingunn Foss fra Stortingets næringskomite tror meieriet i Setesdal har funnet suksessoppskriften.

– Folk her er veldig stolte av arbeidsplassen sin, de tar vare på den, og de vil helst være her. Det er klart at den oppskriften kan brukes på alle arbeidsplasser.

(nrk.no)