Villa Villekulla barnehage i Sandefjord.
Villa Villekulla barnehage i Sandefjord.

Barnehageansatte trives overraskende godt

Ansatte i norske barnehager trives svært godt på jobben. Den gjennomsnittlige barnehageansatte har vært på akkurat samme arbeidsplass i nesten ni år. Og trives kjempegodt, går det fram av en stor norsk studie.

Publisert

Nesten alle ansatte i norske barnehager liker jobben sin, melder forskning.no. Sånn var det ikke før. Da forlot mange barnehagejobber etter kort tid. Hvorfor er det blitt så hyggelig – og populært – å jobbe i barnehage?

100 prosent føler at barna verdsetter dem

­Over 1700 ansatte i rundt 150 norske barnehager har deltatt i denne barnehage-forskningen. Andelen som har svart på undersøkelsen, ligger på godt over 80 prosent, langt mer enn i de aller fleste samfunnsvitenskapelige studier.

Når forskerne vil vite hvorfor barnehageansatte trives på jobb, svarer faktisk samtlige av deltakerne i denne undersøkelsen at de føler seg verdsatt av barna de jobber med. Og 99 prosent sier at de føler seg verdsatt av barnas foreldre.

97 prosent liker å jobbe i barnehagen

Hele 97 prosent svarer at de liker å jobbe i barnehagen hvor de er ansatt. Og rundt 90 prosent sier at de ville ha valgt det samme yrket om igjen.

Når de barnehageansatte får spørsmål om de føler seg verdsatt av samfunnet, er det langt færre som svarer bekreftende. Bare rundt halvparten av de ansatte i barnehagene mener at samfunnet verdsetter jobben de gjør. Minst fornøyd er barnehageansatte med lønna.

Du kan lese mer om denne barnehagestudien på forskning.no.

(forskning.no)

Powered by Labrador CMS