Denne uka har vernetjenesten ved Akershus universitetssykehus (Ahus) skapt blest om sine verneombud med stand i Glassgata og heldagsseminar med faglig påfyll.
- Medarbeidere som trives på jobben, behandler pasientene sine bedre, mener fra venstre: Tove Elin Reset, Morten Grønlie, May Lilly Colban og Finn W. Halvorsen i vernetjenesten på Ahus. (Foto: Jan Tveita)
– Målet vårt er å informere alle interesserte om vernetjenesten ved Ahus, hvordan vi er organisert og hva vi gjør, forteller hovedverneombud Finn W. Halvorsen. Vi ønsker å profilere tjenesten og gjøre den mer kjent både for sykehusets egne ansatte, for pasienter og for publikum, understreker han.
Stor arbeidsplass
Ahus er arbeidsplass for hele 9000 mennesker. Ca. 170 av dem er verneombud på ulike nivåer rundt omkring i sykehusets avdelinger.
– Vernetjenesten er organisert i tråd med organisasjonskartet for sykehuset, sier Halvorsen, som tilføyer at sånn var det ikke tidligere. Men han mener at en slik organisering er viktig for at vernetjenesten skal få innflytelse på viktige beslutninger som tas og som vedrører de ansattes arbeidsmiljø.
Sammenheng kvalitet og HMS
– Vi mener bestemt at det er en sammenheng mellom kvaliteten på det arbeidet vi utfører og HMS, sier hovedverneombud for psykisk helsevern, Morten Grønlie. Derfor arbeider vi for at HMS-arbeidet skal være en selvsagt del av lederansvaret i foretaket. Dette betyr at HMS skal prioriteres på lik linje med øvrige driftsoppgaver, kvalitetsarbeid og økonomi.
– Vi mener dette er viktig fordi godt forebyggende HMS-arbeid er god økonomi, og fordi godt HMS-arbeid gir fornøyde medarbeidere som trives på jobben og som yter gode helsetjenester.
– Kort sagt: Medarbeidere som trives på jobben, behandler pasientene sine bedre, mener verneombudene på Ahus.
Ønsker du å få vite mer om vernetjenesten på Ahus, kan du lese mer her!