Roar-Taraldsen-VO-Kemira-Fr

Er inkludert i teamet

Roar Taraldsen er hovedverneombud ved Kemira Chemicals AS i Fredrikstad. Han opplever at bedriften involverer vernetjenesten og de ansatte i driften.

Publisert

Roar Taraldsen er verneombud ved Kemira Chemicals AS i Fredrikstad. (Foto: Jan Tveita)

Roar Taraldsen har vært ansatt som operatør ved Kemira Chemicals AS i 14 år. De siste fire årene har han vært hovedverneombud ved fabrikken på Øra industrifelt i Gamle Fredrikstad.

– Som operatør må du følge med på at alt går som det skal i det daglige arbeidet, sier han.

- Som hovedverneombud har jeg i tillegg et ansvar for at folk bruker påkrevd verneutstyr og ikke utsettes for noe farlig under arbeidet: – Jeg må passe på litt overalt, sier Roar.

Høy sikkerhetsforståelse

– I Kemira er vi veldig fokusert på sikkerhet, ikke minst på grunn av alle kjemikaliene vi omgir oss med. Sikkerhetsforståelsen er høy, både ledelsen og de ansatte har en felles forståelse av at sikkerheten kommer først. Dette kommer til uttrykk på forskjellige måter, for eksempel i at alt du trenger av verneutstyr, får du også umiddelbart, understreker han.

Måltallsmøtene

Kemira Chemicals har ett hovedverneombud og to varaombud. Staben teller 38 ansatte. Produksjonen går kontinuerlig i tre skift, og de ansatte jobber i team i produksjonen. Da HMS-magasinet besøkte Kemira, var staben i ferd med å pusse opp fabrikken:

- Da får vi sjansen til å møte hverandre, snakke sammen og ha det litt sosialt på tvers av skiftene, sier han.

Vernetjenesten er representert på måltallsmøtene, der verneombudet er med på å rapportere inn eventuelle hendelser. Verneombudet deltar også på planleggingsmøter og møter som dreier seg om innkjøp av nytt utstyr. Også når nye bygg på fabrikkområdet planlegges, er verneombudet delaktig.

– Jeg føler at jeg fullt ut blir involvert i virksomheten her, slik det bør være, sier hovedverneombud Roar Taraldsen ved Kemira Chemicals AS i Fredrikstad.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS