Webstep

Dette er Norges beste arbeidsplasser

Over 24 000 ansatte har kåret Norges beste arbeidsplasser 2015. IT-selskapene Soco og Webstep og legemiddelfirmaet Pfizer vant hver sin klasse.

Publisert

Webstep er vinner i kategorien store bedrifter for tredje år på rad. (Foto: Great Place to Work)

– Et fellestrekk for vinnerne er at de er ekstremt dyktige på rekruttering. De mener at det er menneskene som skaper deres konkurransefortrinn, sier Jannik Krohn Falck i rådgivningsselskapet Great Place to Work, som gjennomfører kåringen.

For tredje år på rad får Webstep gullmedaljen i kategorien for virksomheter med over 250 medarbeidere. Pfizer er vinneren blant de mellomstore bedriftene, som har 50-249 medarbeidere. IT-konsulentene i Soco Norge gikk til topps i kategorien for små bedrifter.

For å vurdere de 30 beste arbeidsplassene har de ansatte svart på spørsmål innenfor fem områder: troverdighet, respekt, rettferdighet, stolthet og fellesskap. I tillegg er det gjort en omfattende kartlegging av kulturen og lederpraksisen.

Stor frihet

Konsernsjefen i Webstep mener de har lykkes med å være det lille store selskapet.

– Selv om vi har tidoblet antall ansatte på ti-tolv år, har vi ikke blitt upersonlige. Vi har tatt et utradisjonelt valg med en desentralisert kultur med flere mindre avdelinger. Hvert enkelt kontor får stor beslutningsmyndighet og frihet, sier konsernsjef Kjetil Bakke Eriksen.

I Webstep er utgangspunktet for alt de gjør å få flinke folk til å trives på jobb, forteller han.

– Siden de ansatte tilbringer mye av tiden ute hos kundene, har vi bygget et raust faglig og sosialt miljø. Hver enkelt avdeling får finne sitt eget uttrykk for en felles kultur, som inkluderer de ansattes ektefeller og barn, sier Eriksen.

Involverer ansatte

Daglig leder Sissel Lønning Andresen i Pfizer mener de lykkes fordi de har jobbet målrettet i flere år og investert mye tid i å skape et engasjerende og godt arbeidsmiljø hvor de ansatte føler et eierskap til bedriften.

– Vi involverer de ansatte i beslutninger og prosesser, og bruker mye tid på å dele informasjon i månedlige møter og aktiv bruk av intranettet. Ved å gi oppmerksomhet til hva man oppnår heller enn antall timer man jobber, opplever de ansatte stor grad av fleksibilitet, sier Andresen.

Daglig leder Marius Mæle i Soco Norge mener et godt selskap begynner med fornøyde medarbeidere. Han karakteriserer bedriften som en gjeng med genuint nysgjerrige folk som vil hverandre vel.

– Jeg har selv jobbet med mange flinke ledere og gode selskaper i min karriere, så vi har plukket det beste fra våre erfaringer med disse for å skape en egen ramme rundt Soco, sier Mæle.

– Vi er kompromissløse på rekruttering, og da er vi ikke bare opptatt av fag, men personlig engasjement. For å jobbe i Soco er det en selvfølge at du er dyktig på testfaget, men kan du ikke kommunisere godt med andre har det ingen verdi, sier han.

Årets klatrer

Relekta-gruppen er selskapet som har hatt størst fremgang fra i fjor.

– Våre medarbeidere er spredt over et stor geografisk område. Derfor samler vi alle til seminar tre-fire ganger i året for å skape et lærerikt og motiverende arbeidsmiljø. I tillegg har vi ukentlige fellesmøter der medarbeidere på kontor og lager møtes, sier daglig leder Rune Arnhoff i Relekta.

Selv om Relekta har tatt flere grep over tid for ytterligere å bedre trivselen i bedriften, ga det størst utslag i medarbeiderundersøkelsen i år.

Partner Jannik Krohn Falck i Great Place to Work:

– Det tar tid å bygge tillit, og ledere må vise at de leverer i hverdagen før de ansatte tror på at tiltakene er kommet for å bli, sier han.

Studier viser at virksomhetene som oppnår gode resultater i Great Place to Works undersøkelser, har betydelig bedre omsetning og produktivitet, mindre gjennomtrekk av ansatte og lavere sykefravær.

(Newswire)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS