Posten Trondheim
Posten Trondheim

Arbeidsmiljøprisen til Posten

Arbeidsmiljøprisen 2014 er tildelt Posten. Bedriften får prisen for sitt omfattende arbeid for å redusere sykdom, fravær og skader.

Publisert

Bente Tangstad jobber som postbud i Trondheim. (Foto: Jan Tveita)

– For Posten er det gjevt å motta denne prisen. Vi har jobbet målrettet med HMS over flere år og oppnådd svært gode resultater. God HMS er også god økonomi, og effektene vi har høstet fra sykefraværsprosjektet startet i 2006 tilsvarer besparelser på over 75 millioner kroner. Det viktigste er likevel at 500 flere av våre medarbeidere er på jobb nå enn da prosjektet startet. Jeg vil takke på vegne av 20 000 stolte medarbeidere, sier konsernsjef Dag Mejdell i Posten Norge AS.

Eksempel til etterfølgelse

– Vi har lagt vekt på resultatene og erfaringene som Posten har gjort seg. Vi mener at de over flere år har gjort en betydelig innsats og fortsatt å tilføre nødvendige ressurser til prosjektet for å redusere sykefraværet. Det har de gjort, til tross for at resultatene ikke kom så fort som man ventet. Dette er et eksempel på etterfølgelse, sier Kjetil A. Vedøy, direktør i Arbeidsmiljøsenteret, som hvert år deler ut prisen.

Systematisk HMS-arbeid

Dag Meidell (Foto: Jan Tveita)

Posten har i samarbeid med ansatte og ansattrepresentanter systematisk utviklet et omfattende organisatorisk system for å redusere sykdom, fravær og skader. Sykefraværet er redusert med nesten 30 prosent, og det er bare halvparten så mange som før som blir uføre.

– De ansatte og deres representanter sier at de i stor grad har fått være med på å påvirke og utvikle sykefraværsprosjektet. Det er derfor en stor glede å tildele Den norske Arbeidsmiljøprisen for 2014 til Posten Norge, sier Vedøy.

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp) delte ut prisen på Arbeidsmiljøkongressen i Grieghallen i oktober. De to forrige prisvinnerne er hovedverneombudene ved norske helseforetak i 2012, og Oslo Lufthavn AS 2011.

(Arbeidsmiljøsenteret)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"