stillas-Veidekke
stillas-Veidekke

Forbyr trelemmer i stillas

Veidekke Entreprenør forbyr bruk av trelemmer i stillas. Det er HMS-hensyn som gjør at trelemmer i løpet av 2012 ikke lenger skal finnes på entreprenørens byggeplasser.

Publisert

(Veidekke)

– Ingen skal skade seg eller bli syke av å jobbe for eller i Veidekke. I flere tiår har det dessverre forekommet alvorlige personskader på byggeplasser i forbindelse med at trelemmer i stillaser knekker. Vi og mange andre entreprenører har tatt denne utfordringen på alvor, men ikke klart å forhindre at denne typen ulykker inntreffer, sier HMS-sjef Alf Erstad i Veidekke Entreprenør.

Erstattes av annet godkjent materiale

– I Veidekke Entreprenør har vi derfor innsett at den eneste muligheten til å sikre oss mot disse ulykkene er å forby bruk av trelemmer i stillas på våre prosjekter. Trelemmene skal erstattes av lemmer i annet godkjent materiale som aluminium, plast, stål og i fremtiden glassfiber, avslutter Erstad.

Helt ute neste år

" Utfasingen av trelemmer skal skje i to omganger: Fra 1. juli skal det ikke settes opp nye stillas med trelemmer, og det skal ikke forekomme bruk av trelemmer i stillas på noen av Veidekkes prosjekter etter 1. januar 2013. Beslutningen gjelder for alle stillas med unntak av rullestillas, der det brukes finér i lemmene. Veidekke Entreprenør er den første av de store entreprenørene som har besluttet å forby bruk av stillas med trelemmer.(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"