Brillerettigheter
Brillerettigheter

Du har rett til brillestøtte

Du har rett til økonomisk støtte av arbeidsgiver til briller du har behov for i jobben. Mange arbeidstakere kjenner ikke sine rettigheter.

Publisert

(Lensway)

En undersøkelse gjennomført av You Gov for Lensway blant 2000 personer fra hele landet viser nemlig at 4 av 10 nordmenn (41 prosent) ikke kjenner til rettighetene de har til økonomisk brillestøtte. Enda flere – hele 6 av 10 (60 prosent) – har heller aldri dratt nytte av ordningen.

Se kundene dine

– Enten du må ha lesebriller for å kunne jobbe med dokumenter på datamaskinen eller trenger briller for å se en kunde over disken, har du rett til støtte fra arbeidsgiveren din, sier markedsansvarlig Anders Holmstedt for Lensway i Norge.

Bruker feil styrke

Samtidig som at mange ikke vet hvilke støtteordninger de har krav på, er prisen for nye optikerbriller så høy at mange velger å bruke gamle briller med feil styrke eller som de synes ikke kler dem lenger. 78 prosent mener at briller generelt er alt for dyrt i Norge, og på grunn av de høye brille-prisene sier 46 prosent av de spurte at de bruker det de opplever som gamle eller stygge briller. 15 prosent ser seg til og med nødt til å bruke feil styrke.

Billigere på nett

– At folk opplever at det er dyrt å ta vare på øyenhelsen, er noe vi kjenner igjen fra undersøkelser i andre skandinaviske land. Vi arbeider derfor for at det skal bli lettere å få gjennomført synsundersøkelser hos uavhengige optikere for i neste omgang få tilgang til langt billigere briller ved å kjøpe dem på nett, sier Anders Holmstedt i Lensway.Gjennomsnittet for hva de spurte sist betalte for et par briller var 2892 kroner. For en familie på fire vil ett par nye briller i året pr. familiemedlem tilsvare en utgift på nesten 12 000 kroner. – Dermed er det mange penger å spare ved å handle briller på nettet. Mens hele 82 prosent mener at prisen på briller hos optikerbutikker er for dyrt, svarer bare 36 prosent det samme om briller kjøpt på internett. Ved å tilby trygghet ved kjøp av briller på nett ønsker vi å gjøre bedre synshelse tilgjengelig for flere, sier Anders Holmstedt i Lensway. (Pressemelding)Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"