Zåbra-Grønn-Frisør-Notodden

Takler frisørkjemikalier en time

Alle kjemikaliene som frisører utsettes for, setter store krav til forsiktighet og bruk av vernehansker. Håndeksem er ca. tre ganger så vanlig blant frisører som hos den øvrige delen av befolkningen, skriver Du&Jobbet.

Publisert

May Anne Hognestad i Zåbra Grønn Frisør i Notodden bruker miljøvennlige stoffer i hårfargingen, og utsettes derfor ikke for farlige stoffer. (Foto: Jan Tveita)

– Men også noen av hanskene som frisørene bruker, for eksempel gummihansker, kan gi kontaktallergi, opplyser Marie-Louise Lind på Institutet för miljömedicin på Karolinska Institutet i Stockholm.

Lind har gjort flere studier av frisørenes arbeidsmiljø. I en undersøkelse prøvde hun ut hvor godt de hanskene frisørene bruker står imot de farlige stoffene. De fleste viste seg å stå bra imot i opptil en time, men da bør de skiftes ut.

– Og vi må alltid huske på at engangshansker skal brukes nettopp som engangshansker. Altfor ofte brukes de om igjen, og det er ikke bra, understreker Lind.

Et annet problem er at frisører som er flinke til å bruke hansker under selve hårfargingen, skal klippe det nyfargede håret etterpå. De fleste frisørene er nemlig av den mening at det ikke går an å klippe hår med hanskene på.

(Du&Jobbet)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS