Å jobbe hjemmefra er det mange som ønsker å fortsette med – selv etter at pandemien er ferdig, viser en ny undersøkelse fra Oslo Met.

Vi vil fortsette med hjemmekontor – også etter pandemien

Sju av ti nordmenn ønsker å fortsette med hjemmekontor minst én dag i uka, selv etter at pandemien er over, viser en ny undersøkelse.

Det fremgår i Oslo Met-rapporten «Hjemmekontor våren 2021 – Omfang, utvikling og kjennetegn», som ble lansert fredag 28. mai. Undersøkelsen er gjennomført på oppdrag fra Arbeids- og sosialdepartementet, som ønsker å kartlegge nordmenns bruk av hjemmekontor, ifølge NRK.

Ikke lei av joggebuksa

– Man skulle tro at folk er lei av joggebukse og pc-skjerm på kjøkkenbordet, men slik er det ikke, sier forsker Mari Holm Ingelsrud ved Oslo Met.

Ingelsrud sier at rundt halvparten svarer at de har lyst til å jobbe minst to dager i uka hjemmefra etter at pandemien er over.

Regjeringen anbefaler fortsatt at alle som har mulighet til det, har hjemmekontor. I regjeringens gjenåpningsplan, som er delt inn i fire trinn, nevnes det i fjerde og siste trinn at det fremdeles kan være behov for noe hjemmekontor.

(NTB)

Powered by Labrador CMS