Kolbjørn Jensen har bred kunnskap om hvorfor folk ikke er på jobben - og ikke minst: Hva handler fraværet om? Møt Kolbjørn på Treffpunkt HMS i september!
Kolbjørn Jensen har bred kunnskap om hvorfor folk ikke er på jobben - og ikke minst: Hva handler fraværet om? Møt Kolbjørn på Treffpunkt HMS i september!

Kolbjørn dykker ned i fraværet

Kolbjørn Jensen mener at de fleste ikke er borte fra jobben fordi de er syke. Så hvorfor er de da ikke på jobb? MØT KOLBJØRN PÅ KONFERANSEN «TREFFPUNKT HMS»!

Publisert

– Fra fravær til nærvær. De fleste som er borte fra jobben er ikke syke, hevder Kolbjørn Jensen.

Temaet er alltid aktuelt, og enda mer i tiden som kommer når det vil bli satt et ekstra stort søkelys på å få ned sykefraværet i norsk arbeidsliv. Samarbeidet om IA-avtalen er i spill dersom sykefraværet i Norge ikke går ned.

Kolbjørn Jensen er seniorrådgiver ved Goliath Systemer Avd GO. Han har lang og bred erfaring i å se bak de faktiske forholdene, og spør seg oftere enn andre om hvorfor vi får en utvikling som resulterer i stadig flere sykemeldingsdager og større utgifter knyttet til dette.

Han mener det ofte er en sort/hvit stillingskrig der bildet tegnes som om at du er frisk hvis du er på jobb, og du er syk hvis du ikke er det.

– De fleste som er borte fra jobben ikke er syke. De velger å bli borte av årsaker vi kan gjøre noe med. Men vil vi gjøre noe med det?

Kolbjørn dykker ned i fraværsbildet, bransjer, typer og særegenheter innenfor fravær, årsaker og tiltak. Han vil komme med eksempler på noen litt sære sider av fraværet.

Kolbjørn vil se på leders rolle, arbeidstakers rolle og fellesansvaret alle har, og hvordan det kan ligge til grunn for å skape den kulturen som øker nærvær.

Hva kan vi velge for løsninger og ordninger i vår bedrift?

– Jeg er opptatt av å bevisstgjøre deg og dine på hva fravær er, hvordan det arter seg og hvordan dere kan endre fokus fra å være opptatt av (syke)fraværet til å fokusere på hva som skaper tilstedeværelse. Det er her det ligger, mener Kolbjørn Jensen.

Les mer om konferansen TREFFFUNKT HMS her!

Powered by Labrador CMS