De to i samtale i gatemiljø.
KUNNSKAP OG VERKTØY: Ine Weum og Jarle Wangen fra Akan kompetansesenter inviterer til et seminar som skal gi virksomhetene mer kunnskap om hvordan de kan forebygge og håndtere problemspilling.

Akan setter søkelys på spillproblematikk

Hvordan kan arbeidslivet best forebygge spillproblematikk og hjelpe medarbeidere som sliter med spill? Det er temaet for et seminar i regi av Akan kompetansesenter.

76.000 yrkesaktive personer har moderat eller alvorlig pengespillproblem i Norge. I tillegg viser befolkningsundersøkelsen fra 2022 at fem prosent av befolkningen kan kategoriseres som problemdataspillere. 

Problemspilling utgjør en betydelig kostnad for det norske samfunnet og i arbeidslivet.

I rapporten «Den samfunnsøkonomiske kostnaden ved problemspilling i Norge» fra 2022 kommer det fram at samfunnskostnadene totalt koster 5,14 milliarder norske kroner.

Av dette står ineffektivitet på jobb for totalt 464,6 millioner kroner. I tillegg kommer fravær, som er beregnet til 103,4 millioner.

Motivere og skape håp

I 20 år har Akan kompetansesenter jobbet med spillproblematikk. Nå lanseres et nytt seminar, som skal bidra til å øke kunnskap og bevissthet, så flere kan få hjelp.

Jarle Wangen, seniorrådgiver og ansvarlig for satsingen på spillproblematikk har sammen med kollega og seniorrådgiver Ine Weum utviklet dette seminaret for norsk arbeidsliv, som finner sted i Oslo 18.september.

Vi møter og får høre om mennesker som lever i skam, midt i en livskrise, med fare for å miste både hus, familie og arbeid. Da kan man ikke trekke på skuldrene og tro det er enkelt å slutte med spillingen.

Jarle Wangen

– Vi ønsker å gi perspektiv. Seminaret vil hjelpe arbeidsplasser til å motivere og skape håp for medarbeidere som sliter med dette, sier Wangen.

Sikkerhetsrisiko

Det er ikke bare «storspillerne» som påfører seg selv og arbeidsplassen kostnader og belastninger.

– Etter å ha jobbet med dette siden 2005, vet vi at også de som spiller med moderat og lav risiko kan spille på en måte som gir negative konsekvenser for arbeidsplassen og arbeidsutførelsen, forteller Ine Weum.

Problemet kan vises i endring i fraværsmønstre, for eksempel fravær rett etter lønnsutbetaling, stadig forskudd på lønn, redusert arbeidsevne og konsentrasjon.

Det kan utgjøre en sikkerhetsrisiko på arbeidsplassen. I tillegg kan det være fare for økonomisk utroskap i noen tilfeller. Noen står i fare for å miste hjemmet og sin familie, og i ytterste konsekvens også selvmord.

Et sterkt fagmiljø

Akan kompetansesenter

Akan kompetansesenter for rus- og avhengighetsproblematikk ble etablert i 1963 og eies av LO, NHO og staten.

Visjonen er å sette ledere og medarbeidere i stand til å forebygge og håndtere problematisk bruk av alkohol, narkotika, legemidler, spill og doping.

Akan samler kompetanse og flere tiår med erfaring for å kunne gi norsk arbeidsliv en mulighet til å lære mer om forebygging og håndtering av spillproblematikk.

– Dette seminaret skal gi deg noen svar, sier Trond Aspeland, sosionom og terapeut ved Fjernbasert Spillbehandling hos Blå Kors.

Aspeland har jobbet med spillavhengighet siden 2005 og har hatt over 2500 møter med personer og deres nærmeste, som lider av spillavhengighet.

Han er en av totalt fem fagpersoner som skal forelese. Med på laget er også Niri Talberg, forsker med doktorgrad innen pengespillproblematikk og Stian Øverå, forsker og postdoktor innen gaming og digital mediebruk. Begge jobber til daglig hos KORUS Øst.

– Vi er veldig glade for å samle denne kompetansen og sammen presentere dette helt nye seminaret for norsk arbeidsliv. Dette er en unik mulighet, som gir god innsikt og forståelse for å bedre kunne hjelpe, sier Ine Weum.

Kan du ikke bare slutte da?

Når Akan kompetansesenter blir kontaktet av arbeidslivet med saker knyttet til spillproblematikk, er det ofte alvorlig og behovet for hjelp er tydelig og ofte livsviktig.

- Vi møter og får høre om mennesker som lever i skam, midt i en livskrise, med fare for å miste både hus, familie og arbeid. Da kan man ikke trekke på skuldrene og tro det er enkelt å slutte med spillingen, sier Jarle Vangen.

– Dette kan være seminaret du ikke visste at du trengte, men som raskt kan bli en av høstens viktigste investeringer for å bedre ivareta den viktigste ressursen på arbeidsplassen: de ansatte.

Mer informasjon om seminaret finner du ved å klikke her

Powered by Labrador CMS