Harald-Innbjor-Nexans
Harald-Innbjor-Nexans

Verdensomspennende sikkerhetsdag

I dag arrangeres for første gang en global sikkerhetsdag i Nexans. Dagen skal markeres på alle bedriftens tilholdssteder, men innholdet er opp til hver enkelt fabrikk å bestemme. Sikkerhetsdagen involverer 26 000 ansatte globalt.

Publisert

KHMS-sjef Harald Innbjor i Nexans Norway, (Foto: Nexans)

– Sikkerhet på arbeidsplassen er et resultat av godt lagarbeid og at ansatte bryr seg om hverandre. Det finnes ingen snarveier til målet, og man kommer aldri helt i mål, sier KHMS-sjef i Nexans Norway, Harald Innbjor i en pressemelding fra selskapet.

Målet er økt sikkerhetsbevissthet

Målet med sikkerhetsdagen er å øke bevisstheten i arbeidshverdagen til hver enkelt ansatt. Dette gjør bedriften ved å sette av en konsentrert tid til å fokusere, snakke om og dele erfaringer rundt sikkerhet, herunder ta hensyn til de lokale forhold, utfordringer og prioriteringer.

Tusen dager uten skader

I april markerte Nexans-fabrikken på Karmøy seks år uten skade med fravær, fabrikken på Namsos nådde to år uten fravær i mars, mens fabrikken på Langhus nylig kunne notere seg 1000 dager uten fraværsskader. Det som pr. i dag fører til flest skader i Nexans Norway, er klem- og kuttskader.

– I hele Nexans Gruppen på verdensbasis har målet vært 30 prosent reduksjon i skader med fravær hvert eneste år fra 2008, og dette har vi klart å nå, poengterer Harald Innbjor.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"