Senior-mann-CB1244369
Senior-mann-CB1244369

Tankekrevende jobber skaper oppvakte pensjonister

Personer som ofte må løse problemer på jobben, har større sjanse for å beholde god mental funksjon når de blir eldre, viser studie fra USA.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Personer med arbeid som krever at de må løse problemer og håndtere mye informasjon, har større sjanse for å beholde god kognitiv helse når de blir eldre, ifølge en ny studie i Journal of Occupational Health Psychology.

Forskjellene er der

Forskjellene mellom stimulerende og monotone jobber fantes, selv om forskerne kontrollerte for andre faktorer som utdanning, helse og økonomiske forhold, skriver duochjobbet.se.

Leger forblir skarpe

De amerikanske forskerne peker ut yrker som leger, finansanalytikere, lærere og advokater som krevende yrker der utøverne trolig vil ha et skarpt sinn når de blir pensjonister.

Folk i ensidige jobber, som for eksempel står ved et løpebånd, befinner seg i andre enden av skalaen. Men å lese bøker og være sosial kan også hjelpe til med å holde hjernen aktiv, understreker forskerne.

" 18 årStudien er gjort ved Colorado State University og bygger på informasjon innsamlet over 18 år fra nærmere 4200 personer.

(Dagens Medisin)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"