HMS-2-14-omslag
HMS-2-14-omslag

Skap en felles kultur på jobben

Nes barnehage på Stavsjø i Ringsaker fikk ikke bare ryddet opp i konflikter på arbeidsplassen. Da barnehagen satset på å skape en felles kultur, økte også trivselen og arbeidsgleden. Les mer om dette i det nye HMS-magasinet!

Publisert

Nes barnehage. (Omslagsfoto: Jan Tveita)

Hvordan barnehagen gikk fram for å få til dette, kan du lese mer om det kommende nummeret av HMS-magasinet. Det nye bladet er snart ute hos leserne.

En lysende idé

Direktør Arvid Furru hos belysningsprodusenten Osram i Oslo fikk en lysende idé: Hvorfor ikke motivere de ansatte til å bevege seg mer ved å la dem konkurrere i team?

De ansatte tok utfordringen på strak arm, og «gikk» løs på oppgaven. Les mer om skrittellerkonkurransen i bladet!

Godt skodd

Stadig flere ansatte oppsøkte bedriftshelsetjenesten ved sjokoladefabrikken Freia Mondelez i Oslo på grunn av fotplager, og dette ga negative utslag i sykefraværet.

– Siden omfanget var såpass stort, fikk vi etter hvert mistanke om at det kunne ligge noen felles årsaker bak, forklarer bedriftslege Knut Skyberg.

Derfor satte bedriften i gang sitt verneskoprosjekt, som skulle vise seg å bli svært vellykket. I dag er fotplagene redusert til et minimum, og sykefraværet har gått ned. Les mer om verneskoprosjektet i HMS-magasinet!

Attraktiv kompetanse

Etterspørselen etter god HMS-kompetanse er stor ute i bedriftene, og mange yrkesaktive har videreutdannet seg ved HMS Verneingeniørskolen ved Teknologisk Institutt (TI) i Oslo. Én av dem er QHSE Manager Ruth-Evy Vigre i GMC-gruppen i Stavanger. Vigre startet utdanningen i 2009 og var ferdig utdannet HMS verneingeniør i 2013. Hun kan skilte med tidenes beste karaktergjennomsnitt ved lærestedet. Les mer om henne og HMS Verneingeniørskolen i bladet.

Lønner HMS seg?

Det er Christian H. Rafn som stiller dette spørsmålet. Rafn er siviløkonom, og sammen med kollega Chris Ottesen i Sunne Organisasjoner har han satt seg ned og regnet på om det lønner seg med HMS. Finn fasitsvaret i bladet!

Bedrifter miljøsertifiserer seg

Hamar kulturhus skal ikke bare bli Innlandets nye kulturfyrtårn, det skal også bli miljøfyrtårn i løpet av året. Les mer om hvordan det meste er lagt til rette for at kulturhuset skal bli miljøsertifisert i løpet av kort tid.

Firesafe er allerede sertifisert. Les mer om veien til miljøsertifisering for brannsikkerhetsleverandøren i HMS-magasinet.

En vei ut av rusen

Anne Kari Haga fra Vang utenfor Hamar ble rusfri på bare tre dager - takket være en rusbehandling som går nye veier. Anne Kari Haga er kokkeutdannet, og har et inderlig ønske om å komme tilbake til arbeid igjen:

– Jeg skal i gang igjen, understreker Haga.

Rask oppfølging gir mer nærvær

Universitetet i Nordland satser på rask håndtering av sykefravær. Enkelte ledere lager oppfølgingsplan nesten før de har fått inn sykemelding. Les mer om sykenærværsarbeidet ved universitetet her!

Fagstoff for alle

I fagstoffet blir du oppdatert på forskning om sykefravær, den nye IA-avtalen og få gode ideer til tiltak i din virksomhet. Du kan også lese om hvordan det er å ha en byggeplass som arbeidsplass - slik hovedverneombud Ragnhild Strand ved Nordlandssykehuset opplever det!

For øvrig bør du ikke gå glipp av mange nye arbeidsmiljøprodukter. De finner du også i bladet!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"