COLOURBOX4680257

Starter Nordens første fagskole i HMS

AOF har fått godkjent Norges og Nordens første fagskole i HMS.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

AOF Telemark og Vestfold har fått godkjenning for å starte den første fagskolen i HMS. Det finnes ingen tilsvarende utdanning i Norge eller i Norden på dette feltet, slik at her er det snakk om pionerarbeid.

Faglige krav oppfylt

Nokut (Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen) anser de faglige kravene for godkjenning av fagskoleutdanningen helse, miljø og sikkerhet, ettårig stedbasert undervisningstilbud som gis over to år på deltid ved AOF Telemark og Vestfold som oppfylt. Nokut har derfor vedtatt å godkjenne søknaden.

Vedtaket er fattet med hjemmel i Lov om fagskoleutdanning, forskrift om kvalitetssikring og kvalitetsutvikling i høyere utdanning samt Nokuts retningslinjer for kvalitetssikring og godkjenning etter lov om fagskoleutdanning.

Relevant utdanning

For AOF er det gledelig å fastslå at Nokuts sakkyndige komité i sin rapport viser til at utdanningen er svært relevant i forhold til behovet som samfunnet i dag har for HMS –arbeidere, og at den anses å være landets første i sitt slag.

Utdanner HMS-rådgivere

Fagskolen ligger på nivå mellom videregående skole og høyskole/universitet og fører fram til muligheter for å arbeide som HMS-rådgiver i ulike virksomheter, et felt der det er stor etterspørsel etter gode fagfolk.

Denne fagskolen er et framtidsrettet og spennende tilbud som AOF pr. i dag er helt alene om.

For mer informasjon om Fagskole – HMS (Helse-, miljø og sikkerhet), kontakt

AOF Telemark og Vestfold eller AOF Norge.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS