Hotell CB1246483

Regionale verneombud i gang

I dag begynner alle de tolv nye regionale verneombudene i hotell, restaurant og renholdsbransjen.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

De regionale verneombudene skal fungere som pådrivere for et godt arbeidsmiljø. De skal virke på arbeidsplasser som ikke har valgt verneombud i samsvar med arbeidsmiljølovens regelverk, og har myndighet som ordinære verneombud inntil bedriftens eget verneombud er på plass, skriver regelhjelp.no.

– Målet er å heve arbeidsmiljøstandarden, særlig i små- og mellomstore bedrifter, sier direktør i Arbeidstilsynet, Ingrid Finboe Svendsen.

De nye regionale verneombudene er ansatt i Arbeidstilsynet, men vil arbeide uavhengig av Arbeidstilsynets øvrige virksomhet. De skal oppsøke bedrifter innenfor hotell, restaurant og renhold i hele landet.

– Dette er resultat av en lang prosess og vi ser fram til et godt samarbeid, sier styremedlemmene i ordningen, Anne Jensen (NHO Service), Jostein Hansen (NHO Reiseliv), Lise Myrvold (Norsk Arbeidsmandsforbund) og Clas Delp (Fellesforbundet)

(regelhjelp.no)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS