HMS-1-13

Første HMS-magasinet i år snart ute

Årets første HMS-magasinet er på vei ut til leserne. Tema i dette nummeret er personlig verneutstyr. Les om rørleggeren i Trondheim som berget synet sitt fordi han brukte vernebriller!

Publisert

(Omslagsfoto: Jan Tveita)

Da Helsebygg innførte påbud om bruk av vernebriller under byggingen av det nye Kunnskapssenteret i Trondheim, var ikke alle like begeistret.

– Flere av håndverkerne var skeptiske, meg selv inkludert, sier rørlegger Kim Høglund Olsen i YIT Trondheim.

– Det føles uvant å gå med briller hele tiden. Når du svetter, får du litt problemer med dugg på glassene. Du må venne deg til å bruke dem, på samme måte som du må venne deg til å gå med vernehjelm og vernesko, sier han.

I dag angrer ikke Kim på at han brukte vernebrillene. De reddet faktisk synet hans.

Les hva som skjedde med Kim i HMS-magasinet!

Jobben – den nye motearenaen?

Arbeidsplassen er i ferd med å bli den nye motearenaen. Produsentene av arbeidstøy og verneutstyr legger stadig større vekt på moter, trender og design når de utvikler nye klær.

Les mer om moter og arbeidstøy i bladet!

Miljøet på menyen

Rett kvantum til rett tid. Det er mottoet til Meny Lade i Trondheim. – Slik har vi klart å halvere mengden våtorganisk avfall, sier en fornøyd butikksjef Mads Kristian Laugsand.

Les om miljøarbeidet til Meny Lade i HMS-magasinet!

Vold og trusler ødelegger arbeidsmiljøet

– Ikke noe er mer destruktivt for et arbeidsmiljø enn vold og trusler. Derfor er det viktig å møte denne utfordringen med en opplæring som gjør oss tryggere i jobben, sier Pål-Erik Ruud, daglig leder i Verge Opplæring AS i Oslo.

Grimstad kommune har tatt dette arbeidet på alvor og arbeider systematisk med å lære opp sine ansatte til å håndtere utfordrende atferd. Resultatet er en tryggere arbeidshverdag for alle.

Les mer om hvordan Grimstad håndterer utfordrende atferd i HMS-magasinet!

Setter sikkerheten høyt

Stopp, tenk, vurder før du handler! Her kan du dø hvis du ikke er forsiktig og følger alle regler og prosedyrer! Føler du deg utrygg, ikke gjør jobben, understreker Morten Håkonsen, kursleder i HMS-avdelingen i Sydvaranger Gruve i Kirkenes. Les mer om sikkerhetsarbeidet i gruven i bladet.

Alt dette og mer til – blant annet spørrespalte om HMS og juss og arbeidsmiljø – finner du i årets første HMS-magasinet!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS