Jobb-og-mistrivsel-CB275778

Sier opp ved mistrivsel

Hver femte arbeidstaker har sagt opp jobben på grunn av mistrivsel, viser en undersøkelse Ennova har gjort for hovedorganisasjonen Virke.

Publisert

(Ill. foto: Colourbox.com)

Ifølge VG viser undersøkelsen at hele 544 000 nordmenn en eller annen gang har sluttet i jobben som følge av mistrivsel. Virke-direktør Vibeke Hammer Madsen mener altfor mange ledere ikke tar på alvor betydningen av trivsel på arbeidsplassen.

Hun mener et godt arbeidsmiljø har positiv effekt på produktiviteten og understreker at det blant Virkes medlemsbedrifter brukes om lag 3,6 milliarder kroner årlig på rekruttering til oppsagte stillinger.

Vi har arbeidsglede

Undersøkelsen viser samtidig at så mange som ni av ti nordmenn ofte eller alltid har arbeidsglede. Hver tredje spurte sier de har mer arbeidsglede enn sine kolleger. Åtte prosent har imidlertid vært sykmeldt på grunn av manglende arbeidsglede, og 24 prosent oppgir at de har hatt lavere energi på fritiden som følge av lav arbeidsglede.

(NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS