HMS-01-12

HMS-magasinet nr. 1 snart i posten

Første nummer av HMS-magasinet i år er snart ute hos leserne. Det er et rikholdig nummer med reportasjer fra mange steder i landet.

Publisert

(Foto: Jan Tveita)

Tema i HMS-magasinet nummer 1 er personlig verneutstyr og sikkerhetsprodukter. Vi har besøkt verneskoleverandøren Sievi AS på Kjeller for å kikke på løsningene den finske skoprodusenten tilbyr for å forebygge fallulykker på glatt vinterføre. Pigger under verneskoene kan gi en ekstra sikkerhet mot fallulykker, mener produsenten.

Sikkerheten gjennomsyrer produksjonen

Kemira Chemicals AS i Fredrikstad lager kjemikalier som renser vannet for hele Norges befolkning. Bedriften bruker farlige kjemikalier som syrer i produksjonen, men har HMS-arbeidet på skinner: De ansatte utrustes med alt nødvendig personlig verneutstyr. HMS-magasinet har besøkt bedriften ute på Øra industrifelt i Gamle Fredrikstad.

Har inkludert i 40 år

Utenlandske arbeidstakere er ikke noe nytt fenomen ved Hennig-Olsen Is i Hannevika i Kristiansand. Bedriften byr på et mangfoldig og fargerikt arbeidsfellesskap, noe den har gjort helt fra starten for 40 år siden. Les mer om Hennig-Olsen Is i dette nummer av HMS-magasinet!

God lagspiller

Kenneth Litleskare er hørselshemmet, men det er ikke hørselshemmingen som skal definere ham som person. Det skal jobben og samværet med kollegene gjøre. Kenneth har nok å gjøre som revisor i K-Team på Kolsås i Bærum. Det skulle minimalt med tilrettelegging til for at han kunne arbeide i bedriften: – Han er en ressurs for firmaet, fastslår daglig leder Kjell Korsgården i K-Team. Norges grønneste trykkeri– Uten vår miljøprofil hadde vi ikke fått kontakt med de kundene vi har i dag. Miljøsatsingen har gitt oss masse PR. I bedriften har den skapt stolthet, entusiasme og kreativitet, sier eier og daglig leder Jan Erik Pettersen i trykkeriet Grøset AS. Bedriften stakk av gårde med tittelen ”Oslos grønneste bedrift” i fjor.

Visjon om 10 000 medlemmer

Stiftelsen Miljøfyrtårn i Kristiansand ligger ikke på latsiden. Miljøfyrtårn har som mål å komme opp i 10 000 medlemmer i løpet av få år. Les om Miljøfyrtårns visjoner i intervjuet med daglig leder Morten Leuch Elieson i HMS-magasinet!

HMS i G4S

Sikkerhetskonsernet G4S har som oppgave å ivareta sikkerheten for andre. Nå satser bedriften mer på å ta seg av sine over 2000 medarbeidere også. Les om HMS-satsingen i G4S dette nummer av HMS-magasinet!

Reisende i HMS

HMS-teamet i forsikringsselskapet KLP reiser land og strand rundt for å bistå kommuner og helseforetak med HMS-arbeidet deres. Vi presenterer teamet – for en sjelden gangs skyld samlet – i HMS-magasinet!

Spør HMS-ekspertene

Vi starter det nye året med en ny spalte i bladet: Spør HMS-ekspertene. Her svarer tre bedriftshelsetjenester spredt rundt i landet på spørsmål fra leserne. Send inn dine spørsmål til HMS-ekspertene, og få svaret ditt i bladet!

Ny jussekspert

HMS-magasinet har også knyttet til seg en ny ekspert på juss og arbeidsmiljø. Advokat Bjørn Jacobsen arbeider i advokatfirmaet Brækhus Dege, og vil ta opp aktuelle spørsmål knyttet til juss og arbeidsliv i hvert nummer av bladet. Vi ønsker Bjørn Jacobsen velkommen!

Forebygg vedlikeholdsulykker

EU satser stort på å forebygge vedlikeholdsulykker, til tross for finansuro og økende arbeidsledighet på kontinentet. Les om dette viktige europeiske sikkerhetsarbeidet, og få et innblikk i hvordan vedlikeholdsarbeidet utføres på norsk jord. HMS-magasinet har besøkt Sødra Timber på Jessheim.Alt dette – og mer til – får du dersom du abonnerer på HMS-magasinet!

God lesning!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS