Veiarbeid

Mangler respekt for veiarbeidernes sikkerhet

Over halvparten av svenske bilister kjørte for fort ved veiarbeider i sommer. Yrkessjåførene er ikke bedre enn privatbilistene.

Publisert

(Foto: Veidrift AS)

Det er ikke bare her i landet at bilister viser manglende respekt for folk som arbeider på eller ved vei. Svenske bilister viser også skremmende dårlige holdninger for veiarbeidernes sikkerhet, skriver det svenske nettstedet arbetarskydd.se. Dette går fram av en undersøkelse Motormännens vägombud utførte i sommer.

2000 kontroller

Det ble gjennomført over 2000 målinger i løpet av noen uker midt på sommeren i år i nabolandet. Over 900 målinger ble foretatt ved veiarbeider der fartsgrensen var 70 km/t. Hele 55 prosent av bilistene kjørte for fort. Fire bilister kjørte mer enn 20 km/t over fartsgrensen.

Yrkessjåførene var en anelse bedre enn andre med tanke på å respektere fartsgrensene, men ikke mye. Halvparten av disse kjørte også for fort.

Ved de veiarbeidene der hastigheten var satt ned til 50 km i timen, var resultatet noe bedre, men også her kjørte mange for fort. 36 prosent brøt fartsgrensen, og her var yrkesførerne verre enn privatbilistene, fire av ti yrkessjåfører kjørte for fort, skriver nettstedet.

(arbetarskydd.se)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS