Tidsklemma

Sommerferien trues

Mange arbeidstakere jobber også i ferien.

Publisert

Klarer du ikke å slå av pc-en på hytta? Halvparten av norske arbeidstakere, 51 prosent, kommer ikke til å slappe av ordentlig i sommerferien, men heller prøve å snike inn opptil tre timers arbeid hver dag i stedet for å slappe av på stranden eller tilbringe tid med familie og venner.

En av fem er arbeidsnarkomane

Blant arbeidstakerne som ikke klarer å slå pc-en helt av, finnes en liten gruppe arbeidsnarkomane. 20 prosent kommer til å arbeide mer enn tre timer pr. dag i ferien og prioritere jobben fremfor sine nære og kjære. Dette er noen av de foruroligende funnene i den siste undersøkelsen som Regus har utført blant over 16 000 spurte i mer enn 80 land.

Ikke bare tar norske arbeidstakere med seg altfor mye jobb på ferie, men altfor mange av dem - hele 46 prosent - sier at de kommer til å bruke smarttelefonen og nettbrettet mye og ha det som kan kalles en noe redusert "vanlig arbeidsdag" der de sitter i solstolen. Så i stedet for å nyte fritiden med sine nærmeste, må de takle en stressende jobb i tillegg til en partner som er irritert og barn som er skuffet.

Unngå stress i ferien

Det å ta fri fra jobben er ikke bare viktig for å pleie nære forhold og slappe av, men det kan også bety forskjellen mellom en sunn arbeidstaker og en utbrent arbeidstaker. Rapporter viser at hvis man er stresset, kan det føre til angst, og det er derfor viktig at arbeidstakere tar seg skikkelig fri innimellom og gir slipp på alle tanker knyttet til jobben.

Alltid tilkoblet

Utviklingen innen teknologien innebærer at arbeidstakere alltid kan være tilkoblet, og da kan du lett bli fristet til å sjekke e-post og gjøre jobber i forbindelse med det. Nå som vi har smarttelefoner, nettbrett og internettforbindelse overalt, kan det være vanskelig å frigjøre seg helt fra jobben, men det å ta seg litt fri og bruke tiden på hvile og være sammen med venner og familie, er avgjørende for å ta vare på helsen.

Tidsklemma sliter

Det å arbeide sent på kvelden i et forsøk på å få presset inn jobb samtidig som du tar aktivt del i ferien sammen med familien, er gjerne en dårlig løsning og kan føre til utbrenthet. For at ansatte skal forbli fornøyde, sunne og produktive, er det viktig at bedrifter ser på hvordan de kan øke effektiviteten og produktiviteten for å forhindre at ansatte tar med seg jobben inn i privatlivet. Ved å introdusere større fleksibilitet og gjøre det mulig for de ansatte å arbeide nærmere der de bor og kutte ned på reiseveien, kan bedriftene bli mer effektive, slik at de ansatte virkelig kan legge fra seg jobben når de er på ferie, mener Olivier de Lavalette, europasjef på Regus.

(Pressemelding)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"

Powered by Labrador CMS