Byggarbeidsplss med stillas

Arbeidsmiljøloven står sterkt

Arbeidsmiljøloven står sterkt blant norske arbeidstakere. Bare én av fem ønsker at loven skal bli mindre streng, viser undersøkelsen Arbeidslivsbarometeret.

Publisert

(Foto: Jan Tveita)

Undersøkelsen er laget på oppdrag for Yrkesorganisasjonenes Sentralforbund, og ble lagt fram på den årlige YS-konferansen tirsdag. Arbeidsmiljøloven regulerer blant annet hvor mye det er lov å jobbe. Bare 22 prosent mener reguleringene skal bli mindre strenge. 61 prosent mener reguleringene bør være som i dag, mens 8 prosent ønsker strengere reguleringer.

Oppslutningen om Arbeidsmiljøloven er størst i offentlig sektor og lavest i landbruk, bygg og anlegg. Oppslutningen om Arbeidsmiljølovens reguleringer synker med økende inntekt, viser undersøkelsen.

Høytlønte vil myke opp loven

Blant dem som tjener mer enn 800 000 kroner i året, vil hele 56 prosent ha en oppmyking av loven. Blant dem som tjener mellom 200 000 og 300 000, er det bare snaut 13 prosent som ønsker en oppmyking av arbeidstidsbestemmelsene i loven.

Vel 30 prosent av folk i ledende stillinger svarer at de ønsker en mindre streng arbeidsmiljølov. Men også i denne gruppen er det et klart flertall på over 55 prosent som ønsker at loven skal være som i dag.

Det årlige Arbeidslivsbarometeret er laget av Arbeidsforskningsinstituttet i samarbeid med Gallup. I 2012-barometeret er et representativt utvalg på 3169 norske arbeidstakere spurt.

(ANB-NTB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka! Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS