HMS-forum-2012

HMS forum 2012 i Kristiansand

HMS-faglig forum avholdt nylig sin årlige konferanse HMS forum 2012. Denne gangen var samlingen lagt til Kristiansand.

Publisert

Psykiater og professor Ingvard Wilhelmsen fra Bergen (t. v.) ga forsamlingen oppskriften på hvordan du blir konge i eget liv. (Foto: Jan Tveita)

Konferansen fant sted på Clarion Hotel Ernst i Kristiansand, og samlet over 60 deltakere fra hele landet:

– Vi prøver å legge vekt på aktuelle faglige temaer som kan knyttes til praktisk HMS-arbeid. Målet vårt er at deltakerne skal få med seg kunnskap som de kan ha nytte av i sitt arbeid, enten det er som leder, HMS-ansvarlig eller verneombud, opplyser leder Elisabeth Vatne-Lund i HMS-faglig forum.

Overvåking av arbeidsmiljøet

Årets konferanse satte søkelyset på flere viktige utfordringer i dagens arbeidsliv. Avdelingsdirektør Steinar Aasnæss fra NOA/STAMI fortalte om arbeidet med nasjonal overvåking av arbeidsmiljø og -­helse. NOA har vært en viktig leverandør av fakta til stortingsmeldingen om arbeidsmiljøet i Norge.

Konge i eget liv

Psykiater og professor Ingvard Wilhelmsen hadde et alvorlig budskap med munter undertone i sitt fordrag Konge i eget liv: Oppskriften på et godt liv er like vanskelig som den er enkel: Du må velge om du skal bekymre deg eller ikke.

Avfall som ressurs

Søppel, sier noen - råvarer, sier andre. Blant de siste teller Tollef Eliassen, miljørådgiver i Norsk Gjenvinning Entreprenør. Han redegjorde for hvilken ressurs avfallet i virksomhetene kan være, både økonomisk og miljømessig.

Mulighetenes utvalg

På konferansens andre dag fortalte redaktør Arne Bernhardsen om hvilke muligheter som ligger i bedriftens arbeidsmiljøutvalg (AMU): Arbeidstakernes mulighetsutvalg, kaller Bernhardsen det.

HMS-folkets ansvar og oppgaver

Konferansens siste foredragsholder var advokat Frode Samuelsen, som ga forsamlingen noen gode juridiske avklaringer om HMS-personalets ansvar og oppgaver.

Sosiale og kulturelle aktiviteter

Sist, men ikke minst, bør de sosiale og kulturelle aktivitetene som arrangørene hadde på programmets første dag også nevnes: Kristiansand har fått sin nye kulturelle storstue: Kilden teater- og konserthus. Her fikk HMS-folket en interessant omvisning av Gunnar Grimstad, leder av kulturdriftsavdelingen ved Kilden – et imponerende kulturbygg.

Hva var mer naturlig enn å avslutte en lang dag med Havets festbord på hotellet? Vi gir HMS-faglig forum all honnør for en vellykket konferanse!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uka!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS