Skanska-og-seniorer
Skanska-og-seniorer

Vil holde på seniorene

Entreprenørkonsernet Skanska øker aldersgrensen fra 67 til 70 år. Selskapet ønsker å holde på og dra nytte av erfaringene til de mest rutinerte i selskapet lengst mulig.

Publisert

(Ill. foto: Skanska)

På samme tid har entreprenørkonsernet et stort kompetansebehov de kommende årene. Derfor tar selskapet grep ved å heve aldersgrensen til 70 år. Til nå har Skanska hatt en aldersgrense på 67 år, på lik linje med resten av bransjen og majoriteten av det øvrige norske arbeidslivet.

Skanskas ledelse har besluttet at aldersgrensen i Skanska endres til 70 år umiddelbart.

Selskapet har beregnet at bedriften har et rekrutteringsbehov de neste fire årene på cirka 1500 medarbeidere, hvorav rundt 500 ingeniører.

Erfaring og kompetanse

– I et marked som ikke har tilstrekkelig tilgang på den kompetansen næringen trenger, er det viktig å beholde våre erfarne hoder og hender lengst mulig, sier adm. direktør i Skanska Norge AS, Petter Eiken. Eiken sier at dette oppleves spesielt sterkt innenfor den mobile anleggsvirksomhet, der rekrutteringen de siste tiårene har vært svakere enn på bygg.

Det skyldes blant annet at folk i dag er mindre mobile enn for tjue år siden.

– Vi opplever heldigvis gode eksempler på at når seniorer ikke lenger har barn boende hjemme, så kommer lysten til å reise ut på spennende prosjekter tilbake, sier Eiken.

– Greier vi med dette tiltaket å få en tredel av våre seniorer til å jobbe tre år lenger, øker det vår kapasitet til å løse samfunnets mange bygg- og anleggsbehov betydelig.

(ANB)

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS