HMS-omslag-02-11

Er du et 24-timersmenneske?

Det nye HMS-magasinet er snart i postkassen din. Tema er arbeidsmiljø, og vi har satt 24-timersmennesket på dagsordenen.

Publisert

HMS-magasinet nr.2-2011 (Foto: Jan Tveita)

24-timersmennesket er et resultat av det moderne arbeidslivet – med alle mulighetene dette åpner for. Vi har fått konsernoverlege Ørn Terje Foss i tale:

– Dagens grenseløse arbeidsliv har utvilsomt sine positive sider: Vi har muligheten til å ta med oss arbeidet nesten overalt og kan arbeide til alle tider. Den mobile medarbeider er kommet for å bli. Hjemmekontoret gir oss muligheten til å ta igjen arbeid på kveldstid etter at barna er i seng.

– Men samtidig byr det moderne arbeidslivet på nye utfordringer, advarer Foss. Klarer du å trekke grensene mellom jobb og fritid? Når skal du slå av pc-en på hjemmekontoret?

HMS-rådgiver og sosionom Sidsel K. Tveøy ved Sinsenklinikken i Oslo følger opp temaet med å se på familiens – spesielt småbarnfamiliens – rolle i det nye arbeidslivet:

– Takler småbarnsfamilien jaget mellom jobb, hjem, barnehage og skole? spør Tveøy, som svarer på spørsmålet selv:

– Vi har ikke gjort noe for småbarnsforeldrene i arbeidslivet, mener hun.

Generasjonsskifte på kontoret

Vi følger opp arbeidsmiljø med å se på utviklingen av kontorarbeidsplassen. HMS-magasinet har snakket med Lars Petter Wien hos Offitec AS i Oslo:

– Utviklingen i datateknologien går raskt, så raskt at mange av oss ikke evner å holde tritt, mener Wien. Teknologien setter sitt preg på kontorarbeidsmiljøet, og morgendagens kontor er allerede en realitet, slår han fast.

"Hilsen mor"

Det handler også om trygt arbeidsmiljø når BIS Industrier setter HMS på dagsordenen. I denne bedriften har nemlig de ansatte mor med seg på jobben, ikke i levende live, men i form av innrammede bilder og plakater på sine mange arbeidsplasser, en HMS-kampanje som har vakt stor oppsikt rundt om i landet.

HMS-magasinet besøkte BIS Industrier i Skien og snakket med hovedtillitsvalgt Roger Berg Hansen:

– Vi har ganske røffe og tunge jobber her, og det gjelder å passe på slik at vi unngår ulykker.

– Derfor får vi nå hjelp av mor, understreker Berg Hansen.

Les mer om ”Hilsen mor”-kampanjen i HMS-magasinet!

Grønn frisør

Videre i bladet kan du lese om Zåbra Grønn Frisør i Notodden. Da eierne av de to frisørsalongene i byen bestemte seg for å satse grønt, var det ikke gitt at de skulle lykkes. Men i dag kan Zåbra sminke seg med tittelen Grønn Frisør, forteller May Anne Hognestad.

Les mer om en av de få grønne frisørsalongene her i landet i HMS-magasinet!

Er det farlig?

Erdetfarlig.no er et nettsted opprettet av Klima- og forurensingsdirektoratet (Klif). Dette er et nettsted der du kan finne ut om de stoffene du omgir deg med, er miljøvennlige eller ikke. Les mer om Erdetfarlig.no i bladet!

Mye nyttig lesestoff

I tillegg finner du som vanlig mye nyttig lesestoff i HMS-magasinet, både på våre nye fagsider og i bladet for øvrig.

God fornøyelse!

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS