Vivian-Sivertsen-DFDS-Seawa
Vivian-Sivertsen-DFDS-Seawa

Søkte etter selgere over seksti

DFDS Seaways søkte etter ansatte over seksti år, som også måtte kunne salg.

Publisert

Vivian Sivertsen, DFDS Seaways (Foto: Jan Tveita).

- Vi fikk god respons på annonsen vår, med utrolig mange spennende selgerprofiler, sier adm. direktør Vivian Sivertsen i DFDS Seaways. For ikke nok med at søkerne måtte være over seksti. De måtte også kunne salg, skriver seniorpolitikk.no.

Ingen seniorpolitikk

At DFDS Seaways gikk ut og annonserte etter sekstiåringer, skyldes ikke noen form for avansert seniorpolitikk i selskapet. Der i gården finnes det nemlig ingen uttrykt seniorpolitikk.

– Vi har ingen regelrett seniorpolitikk, nei. DFDS Seaways finnes i flere land, og personalpolitikken følger regler og lover i det enkelte land. Vi har ingen egentlige goder å tilby våre seniormedarbeidere, goder som bare gjelder dem. Derimot tar vi godt vare på pensjonistene våre, med tilbud om samlinger og reiser, forteller Vivian Sivertsen, opphavet til ideen om å søke etter sekstiåringer.

Voksende seniormarked

– Hvor kom denne ideen fra?

– Også på våre reiser utgjør godt voksne en stadig større andel. Hvordan kan vi best imøtekomme dette voksende seniormarkedet? Sånn var det at tankene begynte å vandre i nye baner, forteller den landbaserte administrerende direktøren. Tankene gikk i retning av at de som er 62-63 år i dag, er svært unge i hodet, og har dessuten mange arbeidsaktive år foran seg, om de vil. Plutselig bare datt ideen ned i hodet hennes. Denne arbeidskraften var det hun ville ha inn i avdelingen sin. Nå har hun ansatt fem seniorer.

Ett av kravene for å komme i betraktning, var altså at søkere ikke måtte være under seksti år.

– Og hva sier likestillings- og diskrimineringsombudet til det?

– Vi har ikke hørt noe. Vi tok sjansen, smiler Vivian Sivertsen – og betrakter vel stuntet mer som en type omvendt diskriminering. Selv har hun vært i selskapet i tre år til sommeren, og opplever at hun jobber i en svært ung organisasjon med mange unge mennesker. En tid lå alderssnittet helt nede på 29 år.

– I dette bildet kan det være godt også å få inn den erfaringen som eldre arbeidstakere besitter. De har mye å fare med om de blir fulgt opp på den rette måten, sier en fornøyd Vivian Sivertsen til seniorpolitikk.no.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS