Byggarbeidsplass

Bransjekontrakt i bygg- og anleggsbransjen

Arbeidstilsynet starter et pilotprosjekt med bransjekontakt for bygg- og anleggsbransjen. Bransjekontrakten skal styrke oppfølging og dialog for bedre etterlevelse av lover og forskrifter i bransjen.

Publisert

(Illustrasjonsfoto: Jan Tveita)

– Ordningen med bransjekontakt for bygg- og anleggsbransjen må sees på som et nybrottsarbeid, sier direktør Ingrid Finboe Svendsen i Arbeidstilsynet. Regjeringen har så sent som i forbindelse med høstens stortingsmelding Felles ansvar for eit godt og anstendig arbeidsliv gjentatt behovet for å utvikle gode samarbeidsløsninger og partssamarbeid i arbeidslivet, sier Svendsen.

Pilotprosjekt fram til 2014

Den foreslåtte ordningen er i første omgang ment som et pilotprosjekt fra 1. januar 2012 og fram til sommeren 2014. Målgruppen for arbeidet er byggherrer, entreprenører og sentrale organisasjoner. Arbeidstilsynet er allerede i gang med et nasjonalt prosjekt rettet inn mot byggherremiljøet i Norge (de som bestiller oppdrag) med grunnlag i en nyrevidert byggherreforskrift. Bransjekontakten skal ha fokus på hele verdikjeden i bransjen, fra tidlig planfase via kontrakt mellom byggherre og entreprenør, fram til ferdig bygg/anlegg.

Arne Feragen skal være prosjektleder for prosjektet. Feragen har erfaring både fra bygg- og anleggsbransjen og Arbeidstilsynet, opplyser Arbeidstilsynet på sine nettsider.

Hold deg oppdatert med vårt gratis nyhetsbrev som sendes ut en gang i uken!Abonnér på HMS-magasinet, og få seks utgaver i året!

"
Powered by Labrador CMS