Byggvarme

Riktig utstyr holder stand for kulda

Hele Norge fryser med temperaturer ned mot minus 40 enkelte steder. I bygg- og anleggsbransjen er det varslet om permitteringer på grunn av kulda. Men det finnes utstyr som holder kulda på armlengdes avstand – og bidrar til at arbeidet kan opprettholdes og prosjekter kan leveres som planlagt.

Publisert

(Foto: Consilio Kommunikasjon AS)

Kulda som festet grepet flere steder i Norge i januar, har gitt mange utfordringer. Enkelte arbeidsoppgaver blir vanskelige, og noen til og med umulig å gjennomføre når kvikksølvet beveger seg nedover på gradestokken. Men ikke alle plages like mye, og for noen representerer kulda faktisk gode muligheter, heter det i en pressemelding fra Bautas.

Kulde skaper økt etterspørsel

Bautas er Norge største utleieselskap av maskiner og utstyr og opplever nå stor etterspørsel etter sine produkter på grunn av kulda.

– Utstyret vi leier ut, gir våre kunder en enklere hverdag, ikke minst på kalde vinterdager. Vi kan faktisk tilby løsninger som gjør at vi kan arbeide på tross av kuldeperioder som vi nå opplever, forteller Ann-Kristin Ytreberg, markedsdirektør i Bautas. Tak-over-tak er et konsept der vi bygger inn anleggsplassen slik at byggarbeiderne jobber under tak. Når dette kombineres med byggvarme, arbeider de altså innendørs med en behagelig temperatur.

Teletinere

Teletiner. (Foto:Consilio Kommunikasjon AS)

– Vi opplever også stor etterspørsel etter våre teletinere. En teletiner kan eksempelvis tine opp 400 kvadratmeter i løpet av et døgn ved hjelp av oppvarmet vann. En slange legges i et mønster over det området som skal tines. Over denne legges så en isolasjonsmatte. Varmt vann pumpes gjennom slangen slik at hele området varmes opp. Det er primært til arbeid med grøftegraving og grunnarbeider på tomter at teletiner benyttes. Ytreberg understreker at det er viktig å planlegge vinteren tidlig.

– I dag kunne vi leid ut betydelig mer enn hva vi har på lager, derfor er det viktig at vi planlegger tidlig slik at vi får utstyret når kulda kommer. Med riktig utstyr kan man løse det aller meste, sier Ytreberg.

Riktig utstyr opprettholder fremdrift

I Moss har ISS benyttet løsninger fra Bautas i forbindelse med et gjenoppbyggingsprosjekt for forsikringsselskapet If.

Tak-over-tak. (Foto: Consilio Kommunikasjon AS)

– Tak-over-tak-løsningen gjør at vi opprettholder fremdriften i prosjektet. Den største fordelen er at vi kan jobbe beskyttet mot vær og temperatur. Effektiviteten ville uten tvil blitt redusert uten en slik løsning. Samlet sett er jeg overbevist om det er god økonomi ved å benytte slike løsninger. Tak-over-tak bidrar også til et godt arbeidsmiljø, vi har faktisk ikke sykefravær, forteller byggeleder i ISS, Vidar Johnsen.

En av gutta forteller om økt trivsel, store tidsbesparelse og ikke minst at det er fint å komme på jobb om morgenen og kunne jobbe i jevn temperatur og full belysning mens det fortsatt er mørkt og kaldt ute.

(Pressemelding)

Hold deg oppdater med vårt gratis nyhetsbrevsom sendes ut en gang i uken!

"
Powered by Labrador CMS