Stress cbox 808185.jpg

Gjør stresset synlig

Årsakene til stress er sammensatte og ligger ikke alltid åpent i dagen. Nettopp derfor er det så viktig at verneombudene bidrar til å sette temaet på dagsorden.

Publisert

- Det er ikke lett å vurdere om du selv er stresset. Vi mennesker er ofte avhengig av tilbakemelding fra dem som er rundt oss for å innse at vi er i faresonen, sier Ingeborg Kiær, rådgiver og psykolog i Hjelp 24 Bedriftshelsetjeneste.

Ingeborg Kiær, rådgiver og psykolog i Hjelp 24 (Foto: Trond Erik Hillestad).

- Ser du tegn til stress i arbeidsmiljøet ditt? Kjenn dine medarbeidere og vær litt oppmerksom. Det er viktig at du ikke ser etter det kortvarige presset i hverdagen, men det langvarige stresset. Mange verneombud synes de har for lite kunnskap om temaet. Krev å få kurs i stress og stressmestring. Snakk med andre verneombud om problemet. I psykososiale arbeidsmiljøspørsmål finnes det sjelden eksakte svar. Derfor må du ofte utvikle kunnskapene dine gradvis, etter hvert som du jobber med problemstillingene. Kiær har mange gode tips:

Les også: Stress kan drepe menn og redde kvinner

Skap oppmerksomhet

" - Vær med å spre kunnskap om fenomenet stress. Bruk veggplakater, internavisen eller jevnlig e-post om temaet. Gi eksempler på hvordan stress kan oppstå. Forklar hvordan det påvirker vår helse og gi noen råd om avspenning og mestring.- Positivt stress gir oss en energiøkning, et ekstra press for å gjøre vårt ytterste. Det kan oppleves under kortvarig press og er viktig for vår utvikling og læring. Den negative formen for stress inntreffer når vi over lang tid utsettes for press vi ikke klarer å fjerne oss fra.

Et problem hos deg?

- Hvis du har inntrykk av at stress er et problem på arbeidsplassen din, bør dere først få oversikt over omfanget. Motivér ledelsen til å gjennomføre jevnlige, individuelle arbeidsmiljøsamtaler pluss systematiske klimaundersøkelser. - Disse metodene utfyller hverandre. Et intervju på tomannshånd er nyttig for å få fram konkrete årsaker og løsninger, mens klimaundersøkelsen er nyttig for å få statistisk informasjon. Begge deler kan gjennomføres i samarbeid med bedriftshelsetjenesten.- Deretter er det viktig å finne kilden til stresset og sette inn tiltak. Som verneombud er det imidlertid ikke ditt ansvar å gjennomføre dette, bare å påse at ledelsen gjør det.

Les også: Fakta og myter om stress

Viktig å være trygg i jobben

" Det kan være fristende å peke på eksterne omstendigheter som en kilde til stress. Og ja, ytre betingelser er ofte en grunnstein.- Den teknologiske utviklingen gjør at vi hele tiden må oppdatere oss. Dette kan være veldig positivt, men bare så lenge vi føler at vi mestrer utfordringene. - Omorganiseringer gjør at vi stadig ristes sammen i nye grupper og må forholde oss til nye personer. I tillegg opplever vi mer tidspress, fordi kravene til ytelse og effektivitet blir større.- Kanskje er vi bekymret over egen økonomi, egen kompetanse og om vi har noen fremtid i firmaet. Når vi mangler den viktige trygghetsfølelsen i magen tåler vi mye mindre av det ytre presset.

Når sjefen er diffus

Kiær understreker at selv om noe av stresset skyldes ytre påvirkninger, kan mye spores til interne forhold. - Dårlig organisering av arbeidet er en stor kilde til stress. Kanskje har vi manglende forståelse for mål og strategier, motstridende mål, uklar rollefordeling eller uklare arbeidsoppgaver.Dette gir dårlig flyt i arbeidsprosessen, noe som igjen går ut over trivselen og arbeidsmiljøet. - Mangel på tilbakemeldinger, både fra ledere og medarbeidere, skaper uklarhet i hvilke forventninger vi har til hverandre. Dermed blir vi enda mer usikre på hvilke krav vi skal oppfylle.- Vi mennesker kan heller ikke jobbe som maskiner hele livet gjennom. I enkelte livsfaser trenger vi kanskje ekstra tilrettelegging av arbeidsplassen, eller en annen ordning for arbeidstiden. Hvis dette mangler, vil vi lett oppfatte det som en ekstra stressfaktor.

Vær synlig i omstillinger

Omstrukturering er en viktig kilde til stress i dagens yrkesliv. Enkelte arbeidsgivere forsøker å overkjøre sine ansatte ved ikke å informere dem før prosessen er spikret og vedtatt. - Krev å få være med i aktuelle møter og pass på at det blir minst mulig stress ved en omstilling. Påse at ledelsen gir god og tilstrekkelig informasjon til alle ansatte underveis, råder Kiær. Ikke alle verneombud er kjent med at de faktisk har store rettigheter til å være med på møter som omhandler arbeidsmiljøet. Arbeidsmiljølovens paragraf 6-2 (4) sier tydelig at verneombudet skal tas med på råd under planlegging og gjennomføring av tiltak som har betydning for arbeidsmiljøet. Få ting kan ha så stor påvirkning på arbeidsmiljøet som en omstilling! Vær forberedt på at du kanskje må slåss for å få denne rettigheten. Da kan du alliere deg med tillitsvalgte og andre verneombud. Men prøv først og fremst å være en støttespiller for lederen din. Kiær anbefaler ledere å kjøre en risikovurdering før endringsprosessen startes:- Kan det bli et høyere konfliktnivå under eller etter omstillingen? Kan vi få mer stress? Økt motarbeidelse? Hva skal vi i så fall gjøre?

Medbestemmelse

- Friheten til å påvirke egne arbeidsoppgaver er viktig for hva vi tåler, før vi går på en smell. Kan du planlegge din egen arbeidsdag og jobbe noenlunde uforstyrret, eller blir du hele tiden avbrutt av mennesker og hendelser du ikke har kontroll på? - Bidrar lederen din til en klar ansvarsfordeling i avdelingen? Er det lov å si fra hvor skoen trykker? Preges organisasjonen din av åpen kommunikasjon og godt samarbeid?- Hvis det usunne stresset slår ut i full blomst, kan du lindre mye ved å bry deg om dine medarbeidere. Litt hjelp og sosial støtte er faktisk en svært viktig faktor for å redusere stress. Både ledere og medarbeidere kan bidra ved å gi konstruktive tilbakemeldinger til hverandre.

Fysisk stress

Det er verdt å merke seg at også fysiske forhold kan bidra til stress. - Høyt støvnivå, ukomfortabel belysning, dårlig inneklima eller uheldig utforming av arbeidslokalene, alt dette er negativt. I slike tilfeller bør dere se på om selve arbeidsplassen kan endres, avslutter Kiær. For flere saker om stress se her Kilde: Foredrag under Verneombudets dag, arrangert av HMS Norge

"
Powered by Labrador CMS