Laserbrille Schott S

Vernebriller vs. laser

Laservision er på markedet med en verne­brille med ut­skift­bare optiske filtre fra Schott. Årsaken er den økende bruken av høy­effekt­lasere i industrien og til medisinske formål.

Publisert

Slike lasere er i stand til å for­dampe metall eller keramiske materialer. De har vist seg å være et meget nyttig verktøy i en lang rekke prosesser.

Men lyset fra laser­strålen utgjør også en risiko for øyet. Ved å plassere et optisk filter i en ramme på en verne­brille, kan operatøren like­vel jobbe trygt.

Dessuten kan filtrene enkelt byttes i hen­hold til det aktuelle arbeids­området.

Spesifikke bølgelengder

For at verne­brillen skal være effektiv, må det optiske filteret stemme overens med bølge­lengden og styrken til strålings­kilden.

Selskapet SCHOTT Advanced Optics tilbyr både kort­pass­filtre, som KG 3 og KG 5 (særlig for bølge­lengden 1064 nano­meter som er vanlige i Nd:YAG-Lasere), og filtre med langpass- eller bånd­pass­karakteristikk.

Kvalitetsstandard

Verne­produktene fra LASERVISION med SCHOTT glass­filtre tilfreds­stiller de europeiske normene DIN EN 207, DIN EN 208 og DIN EN 60825, samt US ANSI-standarden.

Sammen­liknet med plast­filtre, blekes ikke glass­filtre med tiden og er mindre føl­somme mot riper.

Glass på fremmarsj

I dag er bare én av ti slike briller i Nord-Amerika i glass, men SCHOTT forventer at dette snarlig vil øke til én av fem.

Plastikk kan være lettere og billigere, men selskapet merker en økende etter­spørsel etter optiske glass­filtre. Årsaken er både økt bevisst­het og strengere offentlige krav.

Dess­uten brukes det stadig flere høy­effekt­lasere rundt i verden.

Kilde: Pressemelding fra http://www.schott.com/

"
Powered by Labrador CMS