Alfa Skofabrik
Alfa Skofabrik

Vellykket snuoperasjon for Alfa Skofabrik

Alfa Skofabrik satte omsetningsrekord og klarte å snu underskudd til et overskudd i 2007. Snuoperasjonen i bedriften har pågått gjennom hele fjoråret, blant annet er produksjonen i Norge blitt overført til eksterne produksjonsenheter samtidig som en kostnadsreduserende tiltak er gjennomført. Alfa Skofabrik fikk nye eiere i februar i fjor.

Publisert

Alfa Skofabrik fikk en omsetning på 97 millioner kroner i fjor, en vekst på over 36 prosent fra året før. Selskapet fikk et resultat før skatt på 10,0 millioner kroner, mens det året før hadde et underskudd på 4,6 millioner kroner. Alfa Skofabrik har gått med underskudd i noen år.

Skoproduksjonen lagt til utlandet

- Vår nye forretningsmodell har vist seg å være helt riktig. Mens produksjonen ivaretas av samarbeidspartnere i utlandet, har den norske virksomheten fått et sterkere fokus på produktutvikling og markedsføring, sier adm. direktør Børre Langum i Alfa Skofabrik.

Nye eiere

Alfa Skofabrik ble i februar i fjor kjøpt av investeringsselskapet Katalysator fra selskapets tidligere eier, den svenske sportsutstyrsprodusenten Haglöfs. Katalysator er fra før hel- eller deleier av flere andre merkevarer innen sport og fritid, som Hamax, Rottefella og Bjørn Dæhlie Sport.

Sko til forsvar og politi

Alfa er markedsleder i Norge innenfor blant annet høykvalitets fottøy til fjell- og jaktbruk. Bedriften er også leverandør av fottøy til Forsvaret og politiet, samt arbeids- og sikkerhetssko. Satsingen på produktutvikling gjør at Alfa den nærmeste tiden vil lansere en rekke nye modeller både til aktivt friluftsliv og til profesjonelle brukere. - Når vi nå har lykkes i å få Alfa over i en mer offensiv posisjon, er ambisjonen å ta en enda større del av markedet for høykvalitets fottøy i Norge og Norden, sier adm. direktør Børre Langum i en pressemelding.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS