Rus på jobben 1
Rus på jobben 1

En av tre på jobb i bakrus

En av tre innrømmer at de har vært i bakrus på jobben, og flere enn én av ti har vært fulle i arbeidstiden, viser ny britisk studie.

Publisert

Ansatte innrømmer at de har gjort feil, hatt konsentrasjonsvansker og at de har gått hjem tidlig som følge av drikking på jobben, melder nettstedet e24.se. Samtidig sier fire av fem arbeidsgivere at alkohol er den største trusselen mot personalets trivsel, viser en ny studie om drikkevaner fra britiske Norwich Union Healthcare, som BBC News har fått innblikk i.

Media og kreative yrker verst

En del yrker viste seg også å være verre enn andre hva angår drikking på jobb. Deriblant media og kreative yrker der 41 prosent sier at de har gått beruset på jobb. Det er fire ganger flere enn gjennomsnittet. Også byggeindustrien og ansatte i tjenesteyrker og it-sektoren ligger over snittet.

"

- Det er ingen overraskelse at det drikkes mye i mediebransjen. Det er en del av kulturen å roe seg ned med en drink, sier Cary Cooper, professor i organisasjonspsykologi og -helse ved Lancaster University til BBC News.

Lange arbeidsdager

- Men det handler ikke om sosial drikking, men om en kultur med så lange arbeidsdager som vi har her i Storbritannia, legger Cooper til. Det er i de mest stressende yrkene, med lange dager, høye forventninger, kortsiktige kontrakter og dårlig ledelse, du ser det mest overdrevne alkoholforbruket.Cooper mener videre at mer fleksible arbeidstider og muligheter til å jobbe hjemmefra skulle kunne motvirke utviklingen, og at arbeidsgivere ikke har råd til å ignorere problemet med alkohol på jobben.I undersøkelsen ble 1000 ansatte ved 250 bedrifter intervjuet om sine drikkevaner. (E24.se)

"
Powered by Labrador CMS