Skrivebord

Skrivebordet er smittebærer

Mange skrivebord er mer bakteriebefengte enn et toalett, og rengjør du ikke mus, telefon og tastatur ordentlig, kan det til syvende og sist føre til flere sykedager.

Publisert

En ny undersøkelse fra Arizona University viser at det er opp til fire ganger så mange bakterier på skrivebordet som på et toalettsete.

Du kan bli syk lenger

Og det skitne skrivebordet, der bakteriene bor mellom bokstavene på tastaturet og i telefonrøret, kan bety at det tar lengre tid å komme seg over en sykdom, skriver den danske gratisavisen 24timer.

- Vasker du ikke hender eller renser tastaturet, kan det ta opp til et par dager ekstra å komme seg over en influensa eller forkjølelse fordi du blir utsatt for dine egne bakterier eller virus. Deler du derimot skrivebord med andre, kan de smittefarlige mikroorganismene overføres hvis andre bruker tastaturet og deretter putter fingrene i munnen eller piller nese, sier Dorte Harning, spesialkonsulent i det danske Arbejdstilsynet til gratisavisen.

Tastatur smittet sykehus

Konsulenten forteller til business.dk at de nylig oppdaget at det foregikk overføring av smitte via et tastatur som forskjellige leger og sykepleiere på det danske Rigshospitalet benyttet etter at de hadde vært i kontakt med pasienter. "Telefon verstingIfølge de amerikanske forskerne står det verst til med bakterier på telefoner. Deretter kommer selve skrivebordet, tastaturet og musen. Kanskje verdt å tenke over før du inntar lunsjen neste gang ved skrivebordet?(business.dk)

"
Powered by Labrador CMS