Domstol

HMS-Tinget 2008

HMS-Tinget 2008 går av stabelen på Oslo Kongressenter den 9. april i år. Konferansen vil som tidligere år omfatte Verneombudets Dag og Årskonferanse for HMS-ansvarlige. Arrangør er HMS Norge.

Publisert

HMS-Tinget 2008 tar utgangspunkt i prosjektet som Sintef nylig avsluttet, og som er støttet av Hovedorganisasjonenes Fellestiltak (LO/NHO). Prosjektet bærer navnet Partner for arbeidsmiljø. - Partner for arbeidsmiljø er den første norske studien på flere tiår som tar for seg verneombudsordningen. Når vi vet at mer enn 80 prosent av norske arbeidstakere har verneombud på sin arbeidsplass, skjønner vi hvilken betydning og styrke denne ordningen har, sier Jarle Hellum i HMS Norge, arrangør av konferansen.

Verneombudets arbeidsforhold

Et stort spørsmål er om arbeidslivet får god nok utnyttelse av verneombudsarbeidet, og hvilke grep som eventuelt kan tas for å øke effekten. Prosjektet som Sintef har gjennomført, er av stor interesse for vernearbeidet generelt. Den avdekker de arbeidsforholdene verneombudet har, samtidig som den også avdekker forholdene til ledere og kolleger.

Verneombudet møter nye utfordringer

- Det går tydelig fram av undersøkelsen at vernearbeidet stadig møter nye utfordringer, og at det spesielt dreier seg om organisatoriske og psykososiale forhold, blant annet gjelder dette den flerkulturelle arbeidsplassen, ifølge Hellum.

Samarbeid ledelse og verneombud

Forskerne har også sett på samarbeidet mellom ledelse og verneombud fra ulike vinklinger, noe som kan være et viktig utgangspunkt for det fremtidige forbedringsarbeidet som må komme innen helse, miljø og sikkerhet.Den problematikken som vil bli behandlet på HMS-Tinget 2008, er like aktuell for verneombud som for HMS-ansvarlige. Programmet er utformet med tanke på å få fram helheten i vernearbeidet. Konferansen finner sted på Oslo Kongressenter den 9. april i år. Arrangør er HMS Norge. Les mer om konferansen på www.hmsonline.no.

"
Powered by Labrador CMS