Bangla Desh
Bangla Desh

Telenor oppretter global HMS-enhet

I forrige uke la Telenor fram Det Norske Veritas' rapport om arbeids - og produksjonsforholdene hos Grameenphones leverandører i Bangladesh.

Publisert

Rapporten påpeker flere forhold som verken er i tråd med kontraktsvilkårene, arbeidsmiljøloven i Bangladesh eller med Telenors etiske retningslinjer, skriver Telenor i en pressemelding.

Vil rydde opp

Telenors tiltaksliste for å rydde opp i de forholdene innebærer blant annet at det etableres en ny enhet i Telenor som skal sikre at helse, miljø og sikkerhet implementeres og følges opp hos underleverandører til Telenors operasjonelle selskaper.

Kartlegging og gjennomgang av underleverandører

I tillegg er det nå opprettet et prosjekt som skal foreta en kartlegging og gjennomgang av helse, miljø og sikkerhet ved konsernets selskaper og underleverandører.Videre utvider Telenor samarbeidet med Det Norske Veritas. Veritas skal være rådgiver og foreta ytterligere revisjoner i Bangladesh og i andre markeder der Telenor har virksomhet, heter det i Telenors pressemelding.Telenor har opprettet egne nettsider om situasjonen i Bangladesh: http://www.telenor.no/om/arbeidsforhold-i-Bangladesh/

(Norwatch)

"
Powered by Labrador CMS