Byggeplass

Arbeidsmiljø på flerkulturelle arbeidsplasser

Filosofer i Bergen skal ut i felten og kartlegge arbeidsmiljøet på flerkulturelle arbeidsplasser. Før årsskiftet skal filosofene ha ferdig et utkast til en håndbok i HMS.

Publisert

Hvordan skjer kommunikasjonen mellom norske og utenlandske arbeidstakere på arbeidsplassene? Og hvordan foregår samspillet mellom gamle og nye landsmenn når de skal utføre praktiske arbeidsoppgaver sammen? Dette er utgangspunktet for et nytt prosjekt ved Universitetet i Bergen: Arbeidsmiljø på flerkulturelle arbeidsplasser.

Filosofer i felten

Det er filosofer som skal ut i felten, til et skipsverft og en bygg- og anleggsbedrift. Bak prosjektet står NHO-foreningen Norges Industri og fagorganisasjonen Fellesforbundet. Ett av de sentrale målene med tiltaket er å få ferdig et utkast til en håndbok i HMS før årsskiftet.

- Fram til nå har arbeidsinnvandring i stor grad blitt redusert til et spørsmål om rekrutteringstiltak og norskopplæring. Vi vil se på hva som skjer når arbeidstakere gjør det de blir satt til å gjøre på flerkulturelle arbeidsplasser, sier prosjektleder Hans Farsethås ved Institutt for filosofi og førstesemesterstudier.(Kilder: Nettavisen På Høyden og Aftenposten)

Powered by Labrador CMS