Steffen Torp
Steffen Torp

Fortsetter fysio-utdanning

Høgskolen i Vestfold opprettholder sin videreutdanning for bedriftsfysioterapeuter.

Publisert Sist oppdatert

Ergonomi og helsefremmende arbeid, en videreutdanning for bedriftsfysioterapeuter som drives av Norges Fysioterapeutforbund (NFF) og Høgskolen i Vestfold, fortsetter. Det er nylig bestemt i et møte mellom de to samarbeidspartnerne.

Videreutdanningen er den eneste i landet som har et særlig fokus på ergonomi i arbeidslivet. Ifølge førsteamanuensis Steffen Torp ved høgskolen har det første kullet nå gjennomført studiet. De ni studentene, som avla eksamen i februar, er alle fysioterapeuter som arbeider med helsefremmende og forebyggende arbeid i bedrifter, enten som privatpraktiserende konsulenter eller som ansatte i bedriftshelsetjenester.

Historiske ergonomi-studenter. Foran fra venstre: Steffen Torp (lærer), Cathrine Simonsen, Rigmor Gjerde, Ragnhild Hadland, Unni Austerå. Midten fra venstre: Eirin Høyem, Tore Eikeland, Elin Berven. Bak fra venstre: Øyvind Johansen, Ingrid Næss. (Foto: Høgskolen i Vestfold)

Hovedmålgruppen for studiet er fysioterapeuter med interesse for, men med relativt liten erfaring i, helse- og miljøarbeid. Målsettingen er å videreutvikle studentenes kompetanse i helsefremmende og forebyggende arbeid rettet mot arbeidsrelaterte muskel- og skjelettplager spesielt, og HMS-arbeid generelt.

Du kan lese mer om videreutdanningen på henaer.hive.no

"