Seniorer-colourbox
Seniorer-colourbox

Mange briter aldersdiskrimineres

Seks millioner briter sier de har sett aldersdiskriminering på sin arbeidsplass i løpet av det siste halvåret. Dette til tross for Storbritannias nye lov som forbyr slik diskriminering.

Publisert Sist oppdatert

Hver femte brite sier at alder har hindret dem i å få en jobb. For et drøyt halvår siden gjennomførte Storbritannia den største endringen i arbeidsgiverlovgivningen på over 30 år. Aldersdiskriminering ble ulovlig. Nye undersøkelser fra Storbritannias The Employers Forum on Age (EFA) viser imidlertid at aldersdiskrimineringen fortsatt lever på britiske arbeidsplasser, melder Seniorpolitikk.no.

Utfordre fordommerNesten seks millioner arbeidstakere (12 %) sier de har sett aldersdiskriminerende oppførsel på sin arbeidsplass i tiden etter at det nye lovverket trådte i kraft.

- Det er skuffende, og viser at endringer i lovverket er kun et første skritt på en lang reise. Det er opp til oss alle som enkeltmennesker å utfordre våre egne fordommer og sikre at vi, særlig på arbeidsplassen, tar beslutninger basert på vurdering av ferdigheter, ikke alder, sier Sam Mercer, direktør i EFA.

Mange områderAldersdiskriminering kan opptre på mange områder i arbeidslivet, for eksempel ved rekruttering, forfremmelser og tilbud om kompetanseutvikling. Britenes erfaring er at diskrimineringen er spesielt vanlig i forbindelse med rekruttering.

Arbeidsgiverforumet EFA har laget en guide for dem som vil rekruttere riktig og aldersnøytralt. Denne kan lastes ned på www.efa.org.uk/recruitment

Kilde: The Employers Forum on Age (EFA)