Forfylla_kaklekjerring_cbox
Færre bryr seg om AKAN
Hvert år mottar AKAN 1000-1500 årsrapporter fra bedrifter rundt i landet. Men det kommer færre og færre for hvert år.
Årsrapportene danner mye av grunnlaget for AKANs årlige statistikker for AKAN-arbeidet i Norge. Derfor er statistiker og rådgiver i AKAN, Hans Ole Berg, bekymret.
Berg mener det kan være mange grunner til at det blir færre rapporter. Én kan være selve dynamikken i arbeidslivet. De kjøpes opp, deles opp og endres. Kanskje blir AKAN-systemet borte på veien? Andre tror kanskje at AKAN er utdatert i forhold til dagens arbeidsliv.
– Derfor må vi skjerpe markedsføringen av AKAN og få bedriftene til å forstå at AKAN fungerer, og at det fungerer godt, mange steder svært godt, sier Berg.
Kan likevel fungere bra
Berg mener det ikke er noen grunn til å svartmale situasjonen. Mange er flinke med AKAN-arbeidet, men er ikke så nøye med rapporteringen. Han ønsker å få dem til å se verdien i det materialet dette utgjør, siden rapportene danner grunnlaget for AKANs videre satsning.
Færre på kurs
AKANs kursstatistikker viser en klar nedgang i antall deltakere de siste årene.
– Dette problemet er det ikke bare vi som sliter med, sier Berg.
– Det er mange aktører som holder kurs, og markedet er tøffere enn tidligere. Bedriftenes kursbudsjetter er begrensede, og det blir snakk om prioriteringer.
Det er en klar tendens til at kursene i de større byene fylles opp, mens andre kurs blir stående med mange ledige plasser.
Berg mener nedgangen i kursdeltakere ikke skyldes et mindre behov for AKAN-kurs, snarere tvert imot.
– Norsk arbeidsledighet har aldri vært lavere, og vi vet at behovet for AKAN øker når flere marginale arbeidstakere kommer ut i jobb. Utenlandsk arbeidskraft med en annen rusmiddelkultur enn vår, er også en utfordring for norske virksomheter.
Les mer hos AKAN.
"