Seniorer i arbeid
Seniorer i arbeid

Flere vil jobbe lenger

Ifølge MMI-tall vil fire av ti jobbe lenger enn til 67 år, dersom det gir økt pensjon.

Publisert

I alt 39 prosent er villige til å jobbe etter at de har fylt 67 år, dersom det betyr mer penger i lomma når livet som pensjonist starter.

Fagfolk synes tallene er overraskende, skriver nettstedet Absentia.

Mange vil fortsette i jobben etter 67 år - Det er oppsiktsvekkende mange som vil stå i jobben lenger enn til 67 år.

Folk ser åpenbart muligheten til å få høyere pensjon i det nye pensjonssystemet, sier Jan Otto Risebrobakken, informasjonssjef i Storebrand til Dagsavisen.

God nyhet

Bare 15 prosent av de 2982 spurte vil gå av før de er 64 år, hvis det betyr noe for størrelsen på pensjonen.

- Når tidlig pensjon får en kostnad for den enkelte, vil de fleste ønske å stå lenger i jobb. Politikerne håper at folk står lenger i arbeid, så dette bør være en god nyhet for dem, sier Risebrobakken.

Våre holdninger til pensjon endrer seg

MMI har gjort Den store spare- og forsikringsundersøkelsen for Storebrand flere år på rad. De kan derfor følge over tid om folks holdninger til pensjon endrer seg.En markant tendens i årets undersøkelse er at stadig flere ser for seg at de vil fortsette å jobbe godt opp i 60-årene.

Uavhengig av økonomiske virkemidler

Selv når folk blir spurt om å se pensjonsalderen uavhengig av en økonomisk gulrot, så sier i alt 41 prosent at de gjerne fortsetter etter de har fylt 60. Det er det høyeste tallet siden målingene startet i 2002.

Må trives

Når vi vurderer å jobbe lenger, er det innholdet i jobben og arbeidsmiljøet som er viktigst for de ansatte.

I undersøkelsen svarer 90 prosent at interessante og tilpassede arbeidsoppgaver har størst betydning. Dernest følger fleksibel arbeidstid og mulighet for å kombinere lønn og pensjon.

De eldre er arbeidskraftreserve

- Det er en utfordring for arbeidsgiver at forhold på arbeidsplassen teller mest for å få folk til å jobbe lenger. Bedriftene må nå ta tak i arbeidskraftreservene som disse eldre representerer, sier Risebrobakken.

Alle arbeidsår teller

I pensjonsreformen går man bort fra at bare de 20 årene du tjente mest, skal telle i pensjonsberegningen. Nå innføres en ordning der alle arbeidsårene teller med. (www.absentia.no)

"