Latter gir lettere jobb. (Ilustrasjonsfoto: Colourbox.com)
Latter gir lettere jobb. (Ilustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Latter gir lettere jobb

Dersom du liker å le på jobb, er du trolig ekstra attraktiv på arbeidsmarkedet.

Publisert

Folk som får andre til å le eller som kan komme med en forløsende kommentar i pressede situasjoner, regnes som gull verdt i arbeidslivet, skriver Vårt Land. Norske arbeidsgivere er på jakt etter folk med humor, og i Danmark har flere selskaper begynt å humorteste jobbsøkere.

Kartlegger humor

En del danske selskaper kartlegger humoren til arbeidssøkerne, som et ledd i arbeidet med å rekruttere nye medarbeidere. Danskene går vitenskapelig til verks for å forsøke å finne ut hva slags holdning jobbsøkere har til humor og hvilken verdi de tillegger humoren, skriver avisen.

Humor som lim på arbeidsplassen

Humor knytter mennesker sammen, og det knytter dem til arbeidsplassen. Mange vil jobbe der det er moro å arbeide, og humor hos ledere er viktig for å kunne motivere folk, ifølge det danske konsulenthuset Kjerulf og Partnere, som har utviklet humortesten.

Humor som kriseberedskap

Klaus Kjøller, lektor og humorforsker ved Københavns Universitet, mener spontan humor kan brukes som direkte kriseberedskap på en arbeidsplass. Hvis en medarbeider har gjort noe galt, kan en morsom bemerkning forhindre at det hele låser seg, sier han.

Også i Norge

Også i det norske arbeidsmarkedet er humor attraktivt. Adm. direktør Knut Hauge i Manpower forteller at de fleste kundene deres er på jakt etter folk med humor.

Humor viktig for relasjonsbygging

- Særlig er det viktig når kandidaten skal være i kontakt med andre, for eksempel drive med salg eller relasjonsbygging. Humor er også viktig for å lykkes i et arbeidsmiljø, sier Hauge til Vårt Land..