Du er her

Vil ha flere nordmenn på messe

17. til 20. oktober går arbeidsmiljømessen A+A av stabelen i Düsseldorf. Dette er den største internasjonale messen av sitt slag, og den har også et omfattende konferanseprogram.
Av Jan Tveita
Publisert 20.09.2017 10:24

A+A-messen i Düsseldorf oppstod i 1954, og nå arrangeres den med to års mellomrom. Messen dekker hele bredden av produkter og tjenester fra personlig verneutstyr til et godt arbeidsmiljø. Utstillerne vil også i år vise mange av sine nyheter, blant annet profileringsklær, ergonomiske kontormøbler, verneutstyr, brannvern samt beredskapshåndtering og miljøledelse.

– Vi ser gjerne at flere nordmenn tar turen til Düsseldorf og besøker messen, sier Andreas Totzauer, leder for messeavdelingen ved Norsk-Tysk Handelskammer.

– Både når det gjelder utstillere og besøkende på A+A fra Skandinavia, er svenskene og danskene langt bedre representert enn nordmennene, så her bør vi kjenne vår besøkelsestid, legger han til.

Fem norske utstillere

1968 utstillere fra 62 land viser fram sine produkter og tjenester under A+A 2017.

– Fem norske bedrifter stiller på messen i år, opplyser Totzauer, som tilføyer at det er plass til flere: Både Sverige og Danmark har rundt 30 utstillere hver. Enkelte norske produsenter, som for eksempel Helly Hansen, representeres riktignok av sine tyske avdelinger.

– Men Norgesplaster, Loxy, Granberg, Devold og Daletec stiller med eget norsk mannskap, forteller han.

Besøkere

65 000 besøkende fra 85 land er ventet til A+A 2017, som har et totalt utstillerareal på 70 000 kvadratmeter.

– Fra Norge kom det 184 besøkende i 2015, litt færre enn i 2013 da 197 nordmenn tok turen til messen, sier Totzauer, som mener A+A er en unik mulighet til å holde seg oppdatert om det nyeste i industrisikkerhet, helsefremmende tiltak på arbeidsplassen og HMS-ledelse på jobben.

– A + A er stedet å være for alle som jobber direkte med HMS, men også HR-ledere, forsikring, bedriftshelsetjenester, brannmenn, politi og bedriftsledere vil finne interessante nyheter under messen, mener Andreas Totzauer i Norsk-Tysk Handelskammer.

Du kan få mer informasjon om A+A her.

Nøkkelord