Du er her

Vi tar jobben med på ferien

Selv om mange nordmenn nå står foran flere ukers sommerferie, så betyr ikke dette bare avslapning, viser en ny undersøkelse. Annenhver nordmann i arbeid vil nemlig sjekke e-posten på jobben og ta arbeidsoppgaver med på ferie.
Av Redaksjonen
Publisert 27.06.2017 13:17

YouGov har undersøkt holdningen til å jobbe i ferien blant nordmenn i arbeid. 45 prosent kommer til å jobbe i løpet av ferien sin. Det er særlig de høytlønnede (69 prosent) som tar med arbeidsoppgaver på ferie.

Flere sjekker e-posten

Enda flere nordmenn i arbeid (57 prosent) vil sjekke e-posten på jobben, selv om de er på ferie. Og 31 prosent sjekker den daglig eller oftere. Den primære årsaken til at vi tar jobben med i ferien, er å unngå en stor arbeidsbyrde etter ferien (37 prosent). Dessuten tyder undersøkelsen på at mange nordmenn føler en stor forpliktelse overfor jobben sin. 32 prosent nevner at de arbeider i løpet av ferien fordi arbeidsoppgavene ikke kan vente, og 28 prosent begrunner det med at ingen annen kan utføre arbeidsoppgavene deres. Hver fjerde jobber imidlertid i ferien fordi de ikke har noe imot det. Bare 11 prosent jobber i ferien fordi jobben eller sjefen krever det. 

Undersøkelsen er basert på 499 intervjuer med norske menn og kvinner over 18 år i arbeid i perioden 14. – 18. juni 2017.

(Pressemelding fra YouGov)


(Illustrasjon: YouGov)

 

Faktaboks


(Illustrasjon: YouGov)