Du er her

Trond fikk den hjelpen han trengte

Trond Hammer har vært en del av politiets beredskapstropp siden 2001. Men det var på fritida han skadet seg og ble lam. MØT TROND PÅ KONFERANSEN TREFFPUNKT HMS!
Av Redaksjonen
Publisert 12.04.2019 12:06

Det er en sterk historie som Trond Hammer skal dele med konferansedeltakerne på Treffpunkt HMS om bord på Kiel-ferja.

Ikke bare har han vært en del av beredskapstroppen i en rekke år, han var første politimann som gikk i land under aksjonen på Utøya 22. juli 2011.

Dramatiske og svært viktige jobboppdrag til tross: Sommeren 2015 tok livet en dramatisk vending. På sykkeltur fikk han problemer med sykkelen, havnet i grøfta og ble livstruende skadet.

– Sjefen min, Helge Mehus, var den første som besøkte meg på sykehuset. Han sa «det er ikke beina dine jeg trenger, det er huet ditt». Det var aldri et alternativ for meg å slutte og jobbe, sier Trond til bladet Handikapnytt.

Trond kan takke sin gjennomtrente kropp for at han overlevde, og støtten fra sjefen sin for at han noen måneder senere kunde vende tilbake på jobb i Delta-styrken. I rullestol.

Det er denne historien Trond Hammer skal dele på Treffpunkt HMS. Midt oppe i et omfattende rehabiliteringsløp handlet det mye om hvor viktig støtten fra arbeidsgiveren var for ham.

For Trond ville tilbake på jobb.

Et inkluderende arbeidsliv skal sørge for at alle ansatte får et tilrettelagt tilbud. Politiet gjorde sin del av jobben, og sørget for at Trond kunne komme tilbake etter noen måneder på sykehus. Denne gang i rullestol.

I dag jobber han som instruktør med ansvar for å velge ut nykommerne i beredskapstroppen – det er et vanvittig trangt nåløye å komme gjennom. I tillegg er han styreleder for Sunnaasstiftelsen, der målet er å kjempe om midler til mer forskning på ryggmargsskader.

 

Les mer om Treffpunkt HMS og meld deg på her!