Du er her

Test hørselen din på nett

HLF (Hørselshemmedes Landsforbund) lanserer en nettbasert hørselstest på hørselstesteren.no og som mobilapp. Testen er et lavterskeltilbud som skal få flere med nedsatt hørsel til å søke hjelp.
Av Redaksjonen
Publisert 29.05.2017 07:02

Den 23. mai lanserte HLF en nettbasert hørselstest – Hørselstesteren.no. Den finnes også som app i iTunes og Google Play under navnet Hørselstesteren. Hørselstesten er et lavterskeltilbud som gir alle mulighet til å teste hørselen sin enkelt og diskret.

Lavterskeltilbud

– En lavterskels hørselstest på norsk uten kommersielle bindinger har vært en mangelvare. Vi håper at flest mulig vil ta hørselstesten og at de som trenger det oppsøker hjelp. Testen vil forhåpentligvis bidra til økt bevissthet om hørsel, sier prosjektleder Chris Lyngaas i HLF.

Svenskutviklet

Testen er utviklet av Forskningsinstituttet Hørselsbrønn i Sverige – eid av HLFs søsterorganisasjon HRF – og baserer seg på forskning fra Karolinska Institut i Sverige. Den er en tale-i-støy test der man skal oppfatte ord i støy. Metoden er pålitelig og velprøvd.

Testen er oversatt til norsk i samarbeid med professor Jon Øigarden ved audiografstudiet ved NTNU. Testen gjør bruk av Øigardens oppdaterte norske taleaudiometri og går ut på å kjenne igjen et sett med ti vanlige norske flerstavelsesord i støy. Utviklingen av testen er støttet med midler fra ExtraStiftelsen.

(Pressemelding)

Nøkkelord
Faktaboks

Den nettbaserte hørselstesteren finner du her.